...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

O radio prenosi Summer3p festival

22.07.2015.

Trinaesti Summer3p festival počinje sutra, 23. jula, a do 26. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu na Paliću biće i ekipa O radija. Za sve koji vrućinu i ovo pretoplo leto preživljavaju kod kuće ili u nekom kafiću, obezbedili smo live prenose nastupa, kao i uključenja i ćaskanje sa gostima koje ćete moći da pratite na našem strimingu.

.

Naši voditelji i novinari Dragan Gandra Vukmirović i Jasna Urbano Žugić biće na licu mesta naredna četiri dana, a iz studija O radija možete očekivati mnoštvo zanimljivosti i priloga, kao i sjajne muzike. 

Na ovogodišnjem Summer3p festivalu, pored odličnih domaćih, nastupiće i DJ-evi iz Rusije, Italije, Hrvatske, Mađarske, sa Malte, kao i najbolji subotički bendovi koji će svirati na Camp Live Stage-u. 

Glavna bina nosiće ime Moon Stage, a na njoj će svirati čuveni Petar Dundov iz Hrvatske, DJ Helga iz Rusije, italijanski DJ Rick Sanders, duo sa Malte Outnumbered, pobednik Burn takmičenja Max Demand iz Mađarske i mnogi drugi... 

PR festivala Oliver Tomić rekao je za O radio da je sve spremno za još jedan festival.

"Mi smo još uvek na terenu, bine su stigle, ozvučenje je u montaži i što se kaže 'so far, so good'. Možda nas zakačai i neki pljusak, ali biće toplo vreme u narednim danima i to je najvažnije", poručio je Oliver.

Dodao je da TNG ekipa po festivalskom prostoru uveliko postavlja dekoracije, rade stencil grafite i sve izgleda sjajno. Oni će tokom samog festivala imati i radionice posvećene grafitima i uličnoj umetnosti, a svi će moći da donesu svoje majice ovim momcima, koji će ih onda učiniti unikatnim. 

"Ove godine napravili smo iskorak sa live bendovima na Camp Live Stage-u i tako pokušali da udovoljimo i onoj publici koja nije u osnovi ljubitelj elektronskog zvuka. No, na Termalnom bazenu standardno nastupaće DJ-evi, kao i osam izvođača iz inostranstva. Headlineri na Camp Live stage, na koji će izvođači izlaziti u 20 sati, biće pobednici Zaječarske gitarijade i subotički bendovi, a ulaz na ovaj stage je besplatan", dodao je Oliver.

Kako je rekao, ovogodišnje izdanje festivala se pobrinulo da u prvi plan istakne žene, koje nisu dovoljno zastupljene u elektronskoj muzici, tako da će četvrtak zapravo biti "žensko veče" i na glavnoj bini će nastupiti pet žena. 

Pored odličnog muzičkog programa, posetioci festivala moći će da učestvuju u raznim radionicama, a očekuju nas izložbe i, već tradicionalne, raznovrsne sportske aktivnosti. Biće tu predloga kako da na moderan način dekorišemo prostor, a radionice će se baviti ekološkim temama, reciklažom i očuvanjem prirode. Talentovaniji među nama moći će da učestvuju i u likovnim radionicama. 

Na prostoru Muškog štranda postavljen je Ground Level Extreme Park u okviru kog će posetioci moći da posmatraju profesionalne ekstremne sportiste (roleri, BMX..). 

M.L.

Možda te još zanima:

.

Summer3P: Regionalne i lokalne zvezde elektronske muzike

Ovogodišnje izdanje Summer3P festivala biće održano od petka do nedelje na prostoru nekadašnje kasarne "Petar Drapišin" na putu između Subotice…

.

Summer3p festival: Dve decenije prijateljstva i dobre energije

Leto u Subotici će i ove godine obeležiti Summer3P festival. Jubilarno 20. izdanje festivala, koje će se održati tokom predstojećeg…

.

Nastavlja se festivalsko leto

Posle teške godine za sve one koji rade u muzičkoj industriji, i naravno za sve one željne svirki i žurki,…

.

Summer 3p: Žurke i filmovi, ali ove godine bez kupanja!

Festivalsko leto je u punom jeku, gotovo svakog vikenda se negde održava po neki festival, a jedan od onih na…

.

Summer3p od 26. do 28. jula

Novo, 17. izdanje festivala Summer3p biće održano od 26. do 28. jula na Muškom štrandu kraj Palićkog jezera. Ove godine nastupiće James Lavell,…

.

Prijavi se za letnju školu mašinskog učenja u Petnici

Microsoft razvojni centar u Srbiji i Istraživačka stanica Petnica pozivaju studente da se prijave za učešće u internacionalnoj letnjoj školi…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo