.
Trenutno
Pre podne na O radiju
 Oradio ekipa
Muzika / Festivali

O radio na Exit-u: Dan treći

09.07.2017.

Posećenost prva dva festivalska dana po običaju nadamaši treći. Subota je udarni dan, a obeležili su je nastupi festivalskih hedlajnera Edo Majka, Jason Derulo, Noisia i Foreign Beggars koji su privukli sinoć hiljade i hiljade posetilaca na glavnu festivalsku binu. Istovremeno na Dance Areni đuskalo se uz Lady Lee, Stamen, Robina Shulza i Duka Dumonta.

.

edomajka jpg

Ono što je mene privuklo je gitarski, žešći zvuk na drugim stejdževima, ponajviše na Explosive stejdžu koji su sinoć obeležili nastupi kultnih pankera Angelic Upstarts i Discharge. Iako sam saznala da pevač Upstartsa Thomas 'Mensi' Mensforth ima ozbiljnih problema sa srcem, na nastupu se to nije videlo.

upstarts jpg

S obzirom na to da sviraju četrdeset godina, za poštovanje su entuzijazam i srčanost sa kojima još uvek nastupaju. U publici sam kao i prethodnih večeri srela poznate i drage ljude koje inače srećem na svirkama te zaključismo da se na ovom stejdžu okupljamo kao na godišnjici mature.

Publika je na Fusion stejdžu uživala u nastupima Kralja Čačka, Zabranjenog Pušenja i Zvonka Bogdana. Nastup Zvonka Bogdana, za koji su se mnogi čudili otkud na Exitu, bio je jedan od posećenijih na koji sam usput banula, prelazeći moju standardnu rutu od Explosive do Fusion bine. Poštujem umeće Zvonka Bogdana, iako lično nisam fan tamburica, ali sam fan i prijateljica mnogih ljudi koje sam tamo zatekla. Većinu sam nakon Zvonka zatekla i na pomenutim Upstartsima. I to podržavam.

zvonko2 jpg

Energičan, brz i bučan nastup na Explosive bini imao je još jedan jedan kultni britanski bend Discharge, čiji nastup je bilo apsolutno zadovoljstvo poslušati i pogledati. Pored toga stigla sam i da bacim oko i uho na latino binu, rege binu i binu koja se ove godine prvi put pojavila na festivalu Pachamama zone, od milošte nazvana mantra bina, koja je odlično mesto za relaks. Poslednje festivalske večeri koja je pred nama ne propustite Roisin Murphy, Rag'n'Bone Man, Škrtice i Massima Savića, a moji favoriti večeras su bendovi Stray Dogg, The Bambi Molesters i The Black Dhalia Murder. 

 Audio prilog poslušajte u plejeru:

 Jovana Zdjelarević

.
Završno veče jednog od najvećih domaćih festivala, koji je lociran u srcu Šumadije, tradicionalno se predstavilo u punom svetlu.…
.
Maika je novi bend/projekat Ide Prester (Lollobrigida) koja ovoga puta identitet crpi iz nepresušnih tema koje, opet, proizilaze…
.
Padala je kiša i izgubili smo od Švajcarske. To bi mogao da bude skraćeni prikaz druge festivalske večeri na Arsenlu, ali ne treba…
Program
Kalendar događaja
Jun 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Da li treba dozvoliti biciklistima da voze u pešačkim zonama?