.
Trenutno
O tome se priča
 Jelena Mijatović
Muzika / Festivali

Nema depre, ima još festivala

09.07.2019.

Psiholozi kažu da postprazanična i postfestivalska depresija ne postoje. Subjektivni osećaj posetilaca festivala potpuno je drugačiji. Ne možemo sprečiti vašu postfestivalsku depru, ali evo plana kako da je odložite.

.

To što je Exit prošao, ne znači da bi trebalo da tugujemo, naprotiv. Ukoliko ste uspeli da sačuvate nešto novca, na raspolaganju imate još mnogo festivala, odmah iza ćoška.

Za sam početak, taman kad malo danete dušom od prethodnog haosa i umora, očekuje vas Palićki filmski festival od 20. do 26. jula. Za njim odmah i Summertrip, takođe u Subotici, od 26. do 28. jula. I ovde naravno nije kraj.

lovefest jpg

Love fest u Vrnjačkoj banji biće održan od 1. do 3. avgusta. Ono što je novina u odnosu na prethodnu godinu jeste da su vratili Live binu, tako da vas čeka i malo gitarskog zvuka, ukoliko to više volite. Cena karte za sve dane je 34 eura, što je približno 3.700 dinara.

Istovremeno, tu je još jedan festival. Ljubitelji džeza su verovatno već unapred isplanirali Nišvil. Devet dana odlične atmosfere (verujte nam na reč, bili smo i dajemo vam toplu preporuku), od 2. do 11. avgusta.

Ako ne planirate inostranstvo (recimo Siget, nap.ur.), sredina avgusta mogla bi da bude malo prazna. Ipak na samom kraju osmog meseca, Novosađane čeka Festival uličnih svirača. PR ovog festivala Lea Kotlica, poručila vam je zašto bi trebalo da budete tamo.

fus jpg

"Okosnicu programa čine manji, afirmisani, uglavnom mladi umetnici i sastavi iz zemlje i okruženja. Ove godine novosadsku scenu će predstaviti hibridni dvojac Miloš Zubac i Milan Korać, muzički sastav Nemi pesnik, Gipsy jazz bend, Đorđe Obradović Kvintet i drugi. Iz slobodarske Istre stiže Barbara Munjas, tu je Blue vinil iz Šibenika. Imamo i deo evropskog programa, iz Italije dolazi Tinto brass bend, a pored njih nastupiće i Karas orkestra iz Izraela" kaže Lea.

Ona je dodala da je ovo samo prva tura izvođača, te da se uskoro očekuje objavljivanje strane i domaće selekcije umetnika po pozivu.

Ako vam Srbija nije dovoljna, uvek vas čekaju OK fest na Tjentištu u Bosni i Hercegovini, Punk rock holiday u Sloveniji, dobro poznati Sziget u Budimpešti, kao i Sea Dance festival u Buljaricama u Crnoj Gori. Gde god da krenete, želimo vam lep provod i srećan put.

Miljana Milekić

.
Ovogodišnji Festival uličnih svirača - Gradić fest biće održan od 29. do 31. avgusta na više lokacija u Podgrađu Petrovaradinske…
.
Festivalsko leto je u punom jeku, gotovo svakog vikenda se negde održava po neki festival, a jedan od onih na koje vam posebno skrećemo…
.
Još jedno izdanje festivala Punk rock holiday biće održano u Tolminu, u Sloveniji. Posetioce očekuje pet dana odličnih pank koncerata,…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?