...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Mountain Music Fest: Ah, ta kiša!

15.08.2022.

Vremenske prilike tokom proteklog vikenda nisu išle na ruku organizatorima divčibarskog Mountain Music Festa (MMF). Zbog kiše je otkazan dobar deo subotnjeg programa, a nastupi planirani za nedelju su održani u zatvorenem prostoru. Atmosfera koju smo videli u petak je ipak pokazala zašto je ovaj festival jedan od najinteresantnijih u zapadnoj Srbiji.

 
.

Lepo vreme je izmamilo mnoge na obronke Maljena - bilo je tu i porodica sa decom, ali i dosta mladih. Dok je noć padala na Divčibare publika je uživala u nastupu grupe Sevdah Baby sa kojom već duže vreme nastupa Ivana Vladović. Njen energičan vokal je dobro razdrmao publiku i pripremio je za pravi udar dobre energije koji je donela splitska grupa TBF.

Mladen i Saša su brzo pronašli "žicu" publike. Uprkos kiši, koja je pretila da prekine nastup, uspeli su da održe sve na okupu i naprave još jedno nezaboravno veče. Da je to atmosfera na koju je publika navikla, potvrđuje i Borka rado dolazi na MMF još od njegvih početaka.

mmftbf jpg

"Festival se nije mogo menjao. Organizatori su ostali dosledni svojoj ideji da je to porodični festival na koji dolaze i najmlađi i stariji. I po pitanju sadržaja i koncerata, koncept se održao. Ranije je festival trajao jedan dan, sada je to tri. Vreme, na žalost, nije dozvolilo da se to ispuni u maksimumu", priča ona.

Kiša je, na žalost, primorala organizatore da otkažu dobar deo programa planiranog za subotu. Pred samu provalu oblaka, publika je mogla da čuje DLM, koji uživo zvuči standardno dobro. Oni koji su preko dana svartili na Divčibare mogli su da slušaju DJ setove u jedinstvenom šumskom orkuženju ili isprobaju neke od brojih sadržaja koje ovaj festival nudi.

mmfpublika png

Aleksandar kaže da mu je krvo što je, na kraju, čuo samo nekoliko izvođača.

"Bio sam na dva koncerta. Na žalost, vreme mi je pokvarilo ceo utisak festivala. Ideja je lepa, zamisao je lepa, mesto je lepo, ali nedostaje mi Vojko V", priča on.

Program planiran za nedelju održan je obližnjem Divči-baru. Za kraj, publika je mogla da uživa u miksevima i nastupima, izmuđu ostalih, Bege Fanka, Nezooba i legende hip-hop scene Phat Philliea. Postoje i oni koji bi želeli da slični muzički žanrovi dobiju više prostora na MMF-u.

mmfvinilstejdz jpg

"Neka organizatore razmisle o nekom mini-stejdžu gde bi se vrtela samo elektronska muzika. Sve preporuke za ljude, koji iz različitih razloga nisu došli, da istraže i pogledaju šta sve festival nudi i da dođu i uživaju", zaključuje Vasa.

MMF je ove godine, uprkos svemu, pokazao da ima potencijal da postane ozbiljan festival. Ideja je dobra, lokacija idealna, samo treba biti istrajan. Valjda će nebo narednih godina biti naklonjenije ljubiteljima prirode i dobre muzike.

M. L.

Foto: MMF 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Četiri mačke na krovu dok u pozadini svira punk džez

Bend Jolly Little Bunch osnovan je 2017. godine u Novom Sadu. U bendu su Dragutin Šuković Šule (gitara/vokal), Marko Ramone Vanović…

.

Muzička radionica u Američkom kutku

Muzička radionica pod nazivom "Melodija vode" biće održana 24. marta u Američkom kutku. Radionice je deo projekta OneBeat Balkans koju…

.

Ništa nije strašno osim što je sve strašno

Moderno doba naviklo nas je da se sve menja kao na traci i da za mnoge bitne stvari prosto nemamo…

.

Iva Lorens: "Dom" je ključna stvar, tu je najudobnije i najslobodnije!

Pred nama je još jedno takmičenje "Pesma za Evroviziju", na kome se bira predstavnik Srbije na najvećem evropskom muzičkom takmičenju…

.

Norveška šuma: Važne su pesme

Kada je Murakami objavio knjigu "Norveška Šuma" 2007. godine sigurno nije imao na umu da će njegovo delo, opet inspirisano…

.

Nove Brazde za novu scenu

Treće izdanje underground festivala "Make Vojvodina Emo Again" u organizaciji Rebuild kolektiva, biće održano 3. februara u Crnoj Kući. Uz…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo