...
TRENUTNO18:00 - 22:00Floating Sounds

Muzika

Saya Noé: Morate biti svoji

12.08.2022.

Jedno od muzičkih "otkrića" ovogodišnjeg EXIT-a svakako je i mlada umetnica iz susedne Mađarske Saya Noé. Iako na prvo slušanje njena muzika deluje kao dobar moderni pop, tu je provučen i jak elektronski zvuk začinjen hip-hopom i trepom. 

.

Takva kombinacija zvuči energično i poletno, a takva je i sama Saya. Karijeru je počela 2019. objavljivanjem EP-a "Taboo" a u međuvremenu je izbacila i debi album "Museum of Sins". Aktivna je i u striming zajednici - na svom Twitch kanalu igra video igre ali i promoviše svoju muziku. 

Pred novosadskom publikom si izvela i novu pesmu "Pinky Promise", pa kakve su reakcije?

Neverovatno sam uzbuđena svaki put kada izvodim tu pesmu. Svirali smo je 4-5 puta do sada, ali još uvek nije izašla. Na nastupima je izvodimo pred različitom publikom i energija koju dobijamo od njih deluje jako dobro.

Neguješ jako lep i melodičan zvuk, koji danas prilično popularan. Na koji način stvaraš muziku?

Glavni instrument mi je moj glas. Pre svega sam pevačica, ali i komponujem. Sviram gitaru, sint.. Volim da budem u svemu i da eksperimentišem. Kombinacija svega, od bubnjeva do različitih zvučnih efekata, čini da se neka pesma izdvoji i sve to radim. Imam i producente sa kojima razmenjujem ideje. Ipak, ovo je bio jedan od najhaotičnijih dana u našim životima. Bili smo dugo na granici, umesto tri sata, putovali smo skoro devet.

sayanoe2 jpg

To će biti dobra priča za tvoj Twitch nalog...

Sat vremena narednog strima ću posvetiti toj priči. Na kraju, vredelo je, ipak živimo za te momente koje ćemo prepričavati. Ponekad su oni pozitivni a ponekad toliko haotični da treba da budu scenario za neki film.

Dobro ti ide strimovanje. Kako to povezuješ za muzikom?

Doba stvar kod Twitcha je što mi omogućava da svakog dana radim turneje po celom svetu. Pre nekoliko godina, to nije bilo moguće. Sada iz vaše sobe možete strimovati bilo šta, od video igara do kuvanja. Sadržaj mora bito dobar i autentičan. Morate biti svoji a muzika koju stvaram je deo mene. Na Twitchu sam da bi me ljudi širom sveta otkril, makar to bila i jedna osoba. Tu nema zida između mene i pubike - sve je uživo i mogu da se povežem sa ljudima koji me gledaju.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 3. do 9. oktobra

Prva nedelja oktobra donosi nam mnogo zanimljivih i raznovrsnih događaja, tako da će svako moći da nađe nešto što mu…

.

Riječki metal bend Mamut večeras u Novom Sadu

Večeras u Novom Sadu, u CK13, nastupa riječki alternativni bend Mamut. Publici će predstaviti, kako kažu najjači set pesama koji…

.

Prazna lepinja: Nismo više klinci

Zagrebački bend Prazna lepinja se nedavno vratio na scenu na najbolji mogući način - rasprodali su tri koncerta zaredom u…

.

Ako imaš ideju, posveti joj se i uspećeš

Sad Smiles je alternativni rok bend iz Poljske. Sastav u proseku ima 15 godina, a čine ga četvoro tinejdžera iz…

.

Kada izađeš na binu treba da pokažeš da si ranjiva

Kantautorka iz Mostara Anita Šunjić pobednica je nedavno održanog TAKT festivala u Novom Sadu. Nastupila je sa pesmom "Nešto lepo…

.

"Čovek patka": Početak novosadskog panka iz ugla glavnih aktera

Sinoć je u Kulturnom centru Novog Sada publici predstavljena knjiga "Čovek patka" koja treba da čitaocima da detaljniji uvid u…

  • 17:30 Tehnologija
  • 17:50 Leto na O radiju
  • 18:00 Floating Sounds
  • 22:00 Music mix by Anja

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo