...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Porto Morto spremni da naprave šou u Novom Sadu

12.08.2022.

Muzička scena u regionu ponudila je u poslednjih nekoliko godina više bendova koji su postali miljenici publike i veoma uspešno zamenili starije, iskusne asove. Bend Porto Morto svakako je jedan od onih čiji se nastup sa nestrpljenjem očekuje, a datum koncerta zabeleži i planira više meseci unapred. 

.

Poslednjeg dana ovogodišnjeg 22. Festivala uličnih svirača naš grad ugostiće ovaj hrvatski bend, a frontmen Roko Crnić je u pauzi između snimanja novih pesama za prestojeći album izdvojio vreme da najavi ovaj događaj.

Šta se novo priprema u kuhinji benda Porto Morto?

Porto Morto radi na novim stvarima, na novom materijalu. Nekako smo inspirisani ovim periodom iza nas, u kojem smo iskomunicirali ovaj prošli album i još uvek radimo na promociji tog materijala. Međutim, fidbek publike je toliko stvaran i inspirativan da nama samo curi novi materijal, ideje i smer u kojem bismo dalje hteli da radimo.

Kako vam protiče festivalsko leto?

Ma, divota. Za nas je ovo najplodnije i najbogatije leto koje smo imali do sad što se tiče svirki, publike i materijala koji izvodimo. U Novom Sadu smo bili pre par mesci, a to je bilo samo zagrevanje za ono što nas očekuje na Festivalu uličnih svirača.

 

Poslednejg dana ovogdinjeg izdanja Festivala uličnih svirača, u subotu 27. avgusta očekuje nas vaš nastup. Hoće li biti novih stvari ili je za to još rano?

Za sada nema novih stvari, u prvom planu je "Portopop", naš poslednji album koji smo skroz razigrali i spremni smo da u Novi Sad donesemo šou.

Što se tebe lično tiče, da li će se tvoja saradnja sa Rundekom nastaviti?

Da, svakako, radimo i dalje zajedno. I dalje sam sa njim u bendu, sarađujemo, delimo mišljenja i to nekako ide svojim prirodnim tokom. 

J. M.

foto: FUS 2022

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Završen Gradić fest: Talas dobre energije za kraj

Koncert grupe Porto Morto bio je odličan završetak 22. po redu Gradić festa. Poslednji dan festivala su definitivno obeležili koncerti…

.

Portopopične pesme

Progresiv pop bend Porto Morto iz Zagreba pre nekoliko dana je objavio singl i spot "Čekam ih", kojim najavljuje treći…

.

Rundekov album za sreću

Rundek & Ekipa objavili su krajem prošle godine godine dugo očekivano dvostruko EP izdanje "Brisani prostor" (Menart/Longplay). I raniji albumi…

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo