...
ORADIO UŽIVO

Muzika / Festivali

Porto Morto spremni da naprave šou u Novom Sadu

12.08.2022.

Muzička scena u regionu ponudila je u poslednjih nekoliko godina više bendova koji su postali miljenici publike i veoma uspešno zamenili starije, iskusne asove. Bend Porto Morto svakako je jedan od onih čiji se nastup sa nestrpljenjem očekuje, a datum koncerta zabeleži i planira više meseci unapred. 

.

Poslednjeg dana ovogodišnjeg 22. Festivala uličnih svirača naš grad ugostiće ovaj hrvatski bend, a frontmen Roko Crnić je u pauzi između snimanja novih pesama za prestojeći album izdvojio vreme da najavi ovaj događaj.

Šta se novo priprema u kuhinji benda Porto Morto?

Porto Morto radi na novim stvarima, na novom materijalu. Nekako smo inspirisani ovim periodom iza nas, u kojem smo iskomunicirali ovaj prošli album i još uvek radimo na promociji tog materijala. Međutim, fidbek publike je toliko stvaran i inspirativan da nama samo curi novi materijal, ideje i smer u kojem bismo dalje hteli da radimo.

Kako vam protiče festivalsko leto?

Ma, divota. Za nas je ovo najplodnije i najbogatije leto koje smo imali do sad što se tiče svirki, publike i materijala koji izvodimo. U Novom Sadu smo bili pre par mesci, a to je bilo samo zagrevanje za ono što nas očekuje na Festivalu uličnih svirača.

 

Poslednejg dana ovogdinjeg izdanja Festivala uličnih svirača, u subotu 27. avgusta očekuje nas vaš nastup. Hoće li biti novih stvari ili je za to još rano?

Za sada nema novih stvari, u prvom planu je "Portopop", naš poslednji album koji smo skroz razigrali i spremni smo da u Novi Sad donesemo šou.

Što se tebe lično tiče, da li će se tvoja saradnja sa Rundekom nastaviti?

Da, svakako, radimo i dalje zajedno. I dalje sam sa njim u bendu, sarađujemo, delimo mišljenja i to nekako ide svojim prirodnim tokom. 

J. M.

foto: FUS 2022

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Završen Gradić fest: Talas dobre energije za kraj

Koncert grupe Porto Morto bio je odličan završetak 22. po redu Gradić festa. Poslednji dan festivala su definitivno obeležili koncerti…

.

Portopopične pesme

Progresiv pop bend Porto Morto iz Zagreba pre nekoliko dana je objavio singl i spot "Čekam ih", kojim najavljuje treći…

.

Rundekov album za sreću

Rundek & Ekipa objavili su krajem prošle godine godine dugo očekivano dvostruko EP izdanje "Brisani prostor" (Menart/Longplay). I raniji albumi…

.

"Babel jazz" upoznaje novosadsku publiku sa mađarskim džezom

Novosadski Dom kulture ove godine postao je mesto okupljanja ljubitelja džez muzike i srodnih žanrova. Cela priča krenula je u…

.

Nedeljni vodič od 29. maja do 4. juna

Poslednji dani maja donose izložbe, radionice, predavanja i stand up večeri, dok je početak juna predviđen za koncerte i žurke.

.

Nastavlja se serija koncerata "Babel Jazz"

Ove nedelje se novosadskom u Domu kulture nastupom benda Hendrix Project nastavlja serija koncerta "Babel Jazz Novi Sad" u okviru…

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo