.
Trenutno
Album nedelje
 Dušan Majkić
Muzika / Festivali

Ključevi su i dalje kod Pitera

05.07.2019.

Peter and the Test tube babies nastupili su prve večeri Exit festivala na Explosive stejdžu. Za Oradio, Piter Bajvoters (Peter Bywaters) je na kratko pričao o panku, slobodnom vremenu, ali i ključevima grada Novog Sada koje poseduje još od 2007. godine.

.

Imate pesmu koja nosi naziv "Crap californian punk band". Zašto te to toliko nervira ta tema?

Ne nervira me stvarno, bila je šala. Napisao sam tu pesmu pre nekih dvadesetak godina. To je bilo u periodu kada je MTV odjednom krenuo da pušta pank bendove. Ne možeš to raditi. Osim toga, Lars iz Rancida je mislio da je zabavno.

Po čemu je pank sada drugačiji, ako pričamo o nekom zvuku koji postoji već 40 godina?

Zapravo je potpuno isto. Dosta novih bendova, dosta novih klinaca koji su jednako iznervirani i žele da prave muziku. Gotovo isto kao kada sam ja bio tinejdžer i iznerviran i besan. Sad je možda samo malo lakše, ali je u suštini sve ostalo isto.

Gde vidiš razliku između panka, pank roka i pop panka?

To je jako teško pitanje. Teško je reći koja je sada razlika. Mi smo old skul pank rok bend, ali ako napravimo popularnu pesmu, da li smo onda pop pank? Ko zna?

piter png

Piteri nisu mrtvi, Exit 2019.

Osim turneje i sviranja, šta voliš da radiš u slobodno vreme?

Volim da plivam na sopstvenoj plaži i predajem engleski. Dosta različitih stvari mi pruža zadovoljstvo, ali zaista uživam u predavanju studentima.

Imao si ključeve grada 2007. godine. Imaš li ih još uvek?

Imam. Imam i dalje ključeve Novog Sada. Zapravo još ih nikad ih nisam koristio.

Zašto?

Ne znam. Čekam pravi momenat. I dalje su kod mene. I moj dan će doći. Samo čekam. Znam koja je brava, znam gde bi ključ trebalo da ide.

Naša sudbina je u tvojim rukama?

Pomalo, da.

Malo se sad plašim.

Nema potrebe. U pitanju je budućnost koja podrazumeva piće, drogu i rokenrol.


M.M.

.
Ovogodišnji Festival uličnih svirača - Gradić fest biće održan od 29. do 31. avgusta na više lokacija u Podgrađu Petrovaradinske…
.
Festivalsko leto je u punom jeku, gotovo svakog vikenda se negde održava po neki festival, a jedan od onih na koje vam posebno skrećemo…
.
Još jedno izdanje festivala Punk rock holiday biće održano u Tolminu, u Sloveniji. Posetioce očekuje pet dana odličnih pank koncerata,…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?