...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Goblini: Turneja povodom tri decenije, nove pesme u pripremi

04.07.2022.

Kultni pank-rok bend Goblini ove godine obeležava 30 godina karijere. Nedavno su imali veliki “rođendanski” koncert u atrijumu Beogradskog sajama, a ovog leta ih očekuje i veliki broj nastupa širom Srbije i regiona. Na upravo završenom Arsenal festu u Kragujevcu sa frontmenom Goblina Brankom Golubovićem Golubom sumirali smo utiske sa velikog beogradskog koncerta.

.

Nastup u Beogradu predstavlja početak rođendanske turneje koja nosi naziv "Istinite priče", po njihovom prvom albumu iz 1994. godine. Zanimljivo je da je deo repertoara na tom koncertu odredila sama publika, glasnjem na društvenim mrežama benda.

"Bilo mi je bitno da sviramo sve pesme koje su fanovi izabrali. Tu je bilo malo više rada za nas, ali to smo obećali. Uvek kada sviraš, neko priđe i pita zašto nismo svirali ovu ili onu pesmu. Zato smo rekli - izaberite deset pesama i sviraćemo ih", priča Golub za Oradio.

Na "proslavi" su im se pridužili i brojni gosti - bend Iskaz, Srđan Gojković Gile iz Električnog orgazma, Aca Seltik iz Ortodoks Keltsa ali i mnogi drugi.

"Proslavili smo jubilej na predivan način, sa našim dragim prijateljima. Tu su bili i neki novi bendovi, ali i oni uz koje smo mi odrasli. Na kraju krajeva, tu je i masa ljudi koja je došla da upotpuni to svojim fantastičnim raspoloženjem. Energija koja se osetila već kada je Iskaz krenuo bila je dovoljna da se svira tri sata“, kaže naš sagovornik.

golubgoblini png

U karijeri dugoj tri decenije objavili su šest studijskih albuma, od kojih je poslednji "Jednina" izašao  krajem 2019. godine. Kako kaže Golub, plan je da bend uskoro krene sa radom na novom materijalu.

"Ti ciklusi sviranja su nešto što je nama mnogo bitno. Na žalost, ovaj je bio poremećen. Album 'Jednina' se nije predstavio na najbolji mogući način publici, jer smo imali dve godine vakuuma zbog kovida. To je momenat kada se bend polako prešaltava na kreativni i stvaralački deo posla, u kome uživamo kao i u koncertima. Od nove godine bend će provoditi više vremena 'u rupi', gde ćemo vežbati i raditi na novim pesmama“, kaže Golub.

Proteklog vikenda Goblini su nastupali na kragujevačkom Arsenal festu, a kako je izgledao taj koncert možete pročitati OVDE.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Ida Prester: 20 godina ljubavi i dobre energije

Regionalna indie pop ikona Ida Prester će zajedno sa bendom Lollobrigida održati dva koncerta, 4. i 5. aprila, u beogradskom Domu omladine.…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo