...
TRENUTNO13:20 - 13:30Tehnologija

Muzika / Festivali

David Guetta - mnogo vatrometa i konfeta

09.07.2016.

Ukoliko ste oko ponoći druge večeri Exit festivala pokušali da priđete glavnoj bini, mogli ste da vidite kako izgleda kad desetine hiljada ljudi nema problem sa gužvom i guranjem, samo da bi videli svoje omiljene muzičke zvezde na delu. Ovog puta, tu je čast zaslužio David Guetta, jedan od planetarno najpopularnijih komercijalnih DJ-eva.

.

Main Stage - Irie FM

Ono što je karakteristično za njegove nastupe nije izostalo ni ovog puta – decibeli na maksimumu, konfete u vazduhu, vatromet i specijalni efekti za dodatni adrenalin. Prošlog puta kada je Guetta gostovao na Exitu, nastupao je na Dance Areni, ali ona nije bila dovoljno velika da primi sve njegove fanove, pa je tako ovog puta "goreo" Main stage. O hitovima koji su se nizali ne moramo ni da govorimo, Guetta je pustio sve, a među njima se našla i himna Evropskog prvenstva EURO 2016.

Pre ove masovne žurke, publika na Mainu imala je retku priliku da se zabavi sa začetnikom fanka Georgeom Clintonom. Pre samog nastupa ovog velikana, među publikom smo sproveli malu anketu, te se ispostavilo da su mnogi od prisutnih prevalili veliki put samo da bi čuli samo ovaj koncert. Razgovarali smo sa momkom iz Slovenije, ekipom iz Poljske, kao i komšijama iz zemalja regiona, kojima bi bilo dovoljno i da je Exit ugostio samo jednog izvođača - Clintona.

Drugo veče je ipak prevagnulo u korist ljubitelja elektronske muzike, a prilaz Dance Areni u nekim momentima je bio nemoguć. Nešto posle jedan sat na binu je izašao Jackmaster, koji je u razgovoru za O radio poručio da radio nikada nije izašao iz mode i da je on kao DJ radio na nekoliko stanica, uključujući i jednu od najboljih na svetu – BBC Radio One.

raisedfist jpg

Explosve - Raised Fist

Oko četiri sata ujutru, u samu zoru i svitanje sunca, publika je gromoglasno pozdravila i Maceo Plex-a. U isto vreme na drugoj strani Petrovaradinske tvrđave publiku je zabavljao Bad Copy na Fusionu, gde su ranije potpunu ludnicu napravili Kultur Shock zajedno sa Edom Maajkom. Svakako je poseban utisak večeri na istoj bini ostavio Božo Vrećo, koji je ranje popričao sa ekipom O radija, a više možete pročitati ovde.

Kako festival odmiče, na tvrđavi je sve više i više ljudi, i sve više i više energije. Niko ne pomišlja da krene kući, a ako bi žurka trajala 24 sata, verujemo da se niko ne bi bunio. Tako ni ekipa koja je druge večeri na Explosive bini imala prilie da sluša energični nastup švedskog hard core punk benda Rasied fist. Čista energija.

Do kraja Exita ostalo je još dva dana. Pre nego što se svetla na binama pogase, obavezno posetite Stae of Exit zonu u kojoj se na zanimljiv način predstavljaju organizacije koje se, pre svega, bave mladima. Zanimljivo je i spustiti se zip lajnom iznad glava posetilaca, a ukoliko poranite na tvrđavu i stignete dok je još dan, možete očekivati i besplatno spuštanje.

Trenutno najbolja zabava vlada na Silent Disco bini, gde na plavom ili crvenom kanalu možete slušati muziku po izboru dva DJ-ja u isto vreme. Ako vas jedan smori, samo lagano kliknete na dugmence i eto ga drugi! Ove godine na Silentu su aktuelne nove slušalice koje sijaju plavom i crvenom svetlošću, pa tako možete znati šta neko do vas sluša.

exitititi jpg

Main Stage - popodne

Karaoke bina je ponovo prebukirana talentima, možete se pretvarati da ste jedan od actova sa tvrđave, a ne propustite ni da svratite do Disco Zone, gde su hitovi uvek zagarantovani i gde se pruža sjajan pogled na ceo Novi Sad.

Sledi subota i treći dan Exita! Stay tuned uz O radio, naše prenose sa Fusion bine uživo, kao i nepregledno more zabave na nasim društvenim mrežama, gde možete naći tekstove, video matrijal i vlogove, sjajne fotografije i još mnogo mnogo zabavnih Snapova.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Zakerberg i meta drugovi

Mark Zakerberg odlučio je da rebrendira kompaniju Meta i sada svoje zaposlene naziva meta drugovima (metamates). On tvrdi da je…

.

Magija Tolmina i misterija tolminske kiše

Jedna od najboljih stvari kod festivala Punk rock holiday jeste činjenica da su kapije otvorene od jutra do mraka. Ovo…

.

Zašto i kako: diskriminacija, predrasude i stereotipi

Kako nastaju stereotipi i predrasude? Koja je posledica i kako da primetite kada neko koristi predrasude kao propaganda, saznaćete na…

.

I klasika može biti zanimljiva ako se približi ljudima

Ekipa O radija imala je priliku da razgovara sa jednim izuzetnim mladim talentom. Dragutin Vučić je u ovoj školskoj godini tek…

.

Uskoro počinje snimanje drugog dela crtaća "Frozen"

Ljubitelji animiranog hita "Frozen" (Zaleđeno kraljevstvo) imaju razloga da se raduju jer će krajem marta početi snimanje nastavka ovog crtaća.

.

Ritam Evrope! ove godine od 7. do 10. maja

Ovogodišnja manifestacija Ritam Evrope! održava se od 7. do 10. maja u Novom Sadu i obuhvata četiri događaja. Kakos u…

  • 13:00 Pre podne na O radiju
  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo