...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

101 odsto stara škola!

14.07.2018.

Legende engleskog panka, Cockney Rejects ponovo su se vratili u Novi Sad. Sigurna baza fanova ih je dočekala na nivou, a sa Explosive bine mogli su se čuti prvoklasni melodični hitovi koji govore o zabavi, fudbalu i zrelim godinama koje nisu na predaju.

.

Sledeće godine slavite jubilej – 40 godina od nastanka benda. Da li imate već sada neke planove u vezi sa proslavom tog datuma?

Džef Tarner: Da, sledeće godine nas čeka svatska turneja. Krećemo od Australije, preko Novog Zelanda, Singapura... Onda na red dolazi Južna Amerika u aprilu i maju, a onda se, na našu radost, ponovo vraćamo u Japan. Dakle, sledeće godine ćemo baš da se provodimo.

Ima li neke šanse i da nešto snimite povodom rođendana benda?

Džef: Možda se oglasimo novim EP izdanjem koje će sadržati četiri kompozicije. Mnogi bendovi, koji su dugo na sceni, ulaze u zamku snimanja albuma. A ta energija se nikada neće poklopiti sa onom kada si bio mlad. Zato smatram da su tri - četiri nove pesme dovoljna mera svežine i vesti koje će doći do fanova. A mi želimo uvek još da pomeramo granice. Naš muzički katalog uticaja je šarolik. Tu je i fudbal, ali moraš uvek biti relevantan prema stvarima o kojima pevaš. Recimo, fudbal se promenio. To je danas samo biznis korporativnih svinja, koje se pitaju za sve.

Mik Tejlor: Pre dve godine smo napisali pesmu "Goodbye Upton Park" koja govori o našem najomiljenijem mestu – stadionu Vest Hem Junajteda i to je jedna od najdirljivijih kompozicija koju smo u poslednje vreme napravili. A možda je to i najdirljivija pesma o jedno fudbalskom klubu. E, zato nemamo nameru da se ponavljamo nikada. Snimili smo prva dva albuma u pank/oi! fazonu. Onda je stigla metal rok faza... Pokaži publici da ti stoji svaki muzički i modni trend.

Spot za pesmu "Goodbye Upton Park"

Kako ti gledaš na ovaj muzički žanr koji je i dalje aktivan – mnogo stariji od tebe?

Endru: Mislim da je to danas sve dosta unikatno. Mnogi bendovi i dalje putuju svetom. Ostavili su zaveštanje koje nikada neće prestati da bude važno. 

Smatram da je Novi Sad, na neki način i vaš grad. Često se i rado vraćate ovde, imate jaku bazu fanova... Da li sam u pravu?

Apsolutno! Volimo da nastupamo u vašem gradu. Tu vidimo miks raznolike muzike i kulture. Rege, metal, pankrok... Sjajno je kada si deo takvog izazova. Zato mi uvek moramo da damo 101 odsto na bini. Srbiju smo prvi put posetili 2006. a danas vidimo kako su ti mladi ljudi porasli uz nas i naše pesme. To je fantastično i puno života.

U nastavku poslušajte intervju sa bendom Cockney Rejects.

Dušan Majkić 

Možda te još zanima:

.

Hadrkor za zrelo doba!

Prvo festivalsko veče na Explosive bini bilo je začinjeno zvucima kultnog američkog hardkora koji je obeležio celu jednu generaciju svojim…

.

Nedeljni vodič od 06. do 12. maja

Početak maja donosi nam veliki izbor događaja!

.

Ritam Evrope! ove godine od 7. do 10. maja

Ovogodišnja manifestacija Ritam Evrope! održava se od 7. do 10. maja u Novom Sadu i obuhvata četiri događaja. Kakos u…

.

Otvoren konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2024

Zadužbina Milana Mladenovića otvorila je konkurs za "Nagradu Milan Mladenović 2024". Pod sloganom "Prijavi svoju stvar" konkurs je otvoren od…

.

Zasviraj na EXIT festivalu

EXIT festival i kompanija Visa su raspisali tradicionalni Play @ EXIT konkurs, u okviru kojeg će ukupno šest izabranih autorskih…

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo