...
TRENUTNO13:00 - 14:00RetroTips

Muzika / Festivali

Hadrkor za zrelo doba!

13.07.2018.

Prvo festivalsko veče na Explosive bini bilo je začinjeno zvucima kultnog američkog hardkora koji je obeležio celu jednu generaciju svojim zanimljivom spojem mladosti i novih ideja. Dog Eat Dog su upravo u to vreme dosegli do zvezda, a svaki njihov singl sa albuma prvenca "All Boro Kings" (1994) bio je planetarni hit. Bilo je vreme da se domaća publika ponovo presliša, a mi smo Džona Konora (nije onaj mali iz Terminatora), pevača i frontmena ovog sastava iz Nju Džersija uhvatili pred sam izlazak na binu.

.

Džone, dobrodošao u Srbiju po treći put! I sada imate razloga za svirku. Prošle godine ste se oglasili EP izdanjem?

Osetili smo da je došlo vreme da kažemo nešto ponovo smo se povezali, kako mi u bendu - tako i sa svojim fanovima. Želeli smo da ovaj projekat realizujemo nezavisno. Bez neke velike izdavačke kuće, bez zahtevnih ugovora... Ovakav postupak je mnogo skromnija varijanta, ali smo mi osećali da je to jedini i najispravniji način da se oglasimo. Tako nas može čuti više ljudi, nove publike... Teško je danas prenositi informaciju na stari način "od usta do usta". Sada se i mi bavimo promocijom, a sledeći veliki korak je novi studijski album posle 12 godina! Namera nam je da na taj način proslavimo godišnjicu, trideset godina od nastanka benda (Dog Eat Dog su oformljeni u Nju Džersiju 1990). 

Danas možemo da vidimo kako se taj retro talas devedesetih godina ponovo vratio. Moda, muzički žanrovi, stari bendovi su ponovo aktivni...

Pretpostavljam. Mi ne rizikujemo. Radimo samo ono što osećamo da treba. Ideje su stalno prisutne, a bend svira uživo na sjajnom nivou. Hoćemo da iskoristimo sve te potencijale dok se sve ne završi. Sve je veoma jednostavno. Našli smo izdavačku kuću koja hoće da nam bude partner, bez ikakve želje da nam što više stvari, živaca i para uzme. Dobro, ni mi više nismo tinejdžeri. Evo, dočekaću 49. rođendan za jedan minut! 

ded1 jpg

Džon Konor i Dušan Majkić

Onda moram da ti postavim još jedno pitanje, kako bismo zajedno proslavili tvoj rođendan. Počeli ste sa ozbiljnom karijerom kao jako mladi. Sve je nastalo iz zabave, a danas, posle toliko godina i dalje nastupate širom sveta. Šta vas gura dalje?

Dosta je tu bilo pomešanih stvari i emocija tokom ovih godina. Bio je to i biznis i čista zabava. Danas na sve to gledam kao deo jedne moje velike porodice i svakom novom pesmom ili albumom mi činimo da se ta ista porodica širi. Zahvalni smo na činjenici da stižemo sve da postignemo. Promoteri nas zovu, publika želi da nas vidi... Veličanstven je osećaj biti deo jedne priče koja traje skoro trideset godina a sve je to stalo u mojih skoro pedeset godina života.

Srećan ti rođendan.

Srećan mi rođendan!

U nastavku poslušajte razgovor sa Džonom Konorom

Dušan Majkić

Možda te još zanima:

.

101 odsto stara škola!

Legende engleskog panka, Cockney Rejects ponovo su se vratili u Novi Sad. Sigurna baza fanova ih je dočekala na nivou,…

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo