...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Muzika

Otvoren konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2024

01.05.2024.

Zadužbina Milana Mladenovića otvorila je konkurs za "Nagradu Milan Mladenović 2024". Pod sloganom "Prijavi svoju stvar" konkurs je otvoren od 01.05. do 31.05.2024.

.

Pravo da konkurišu za nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina:

- Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs za Nagradu.

- Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autor ili grupa autora koji su, pod imenom pod kojim se prijavljuju na konkurs, prvu pesmu objavili nakon 01.01.2017. godine.

- Pesme koje konkurišu za Nagradu treba da budu objavljene između 01.06.2023. i 31.05.2024. godine.

- Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranici Zadužbine: milanmladenovic.com.

- Konkurs se zaključuje 31.05.2024. u ponoć.

Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra - na dan Milanovog rođenja.

O dobitniku Nagrade Milan Mladenović 2024 odlučuje regionalni žiri u sastavu Anja Rupel (Slovenija), Dubravko Jagatić (Hrvatska), Max Juričić (Hrvatska), Nikola Vranjković (Srbija), Svetlana Đolović (Srbija).

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 3.000 evra. Zadužbina Milana Mladenovića je uspostavila dugoročnu saradnju sa Exit Festivalom, te će dobitnik Nagrade Milan Mladenović 2024 automatski da bude uvršten među izvođače Exita 2025. godine.

Za najinovativnijeg i najsvežijeg bubnjara, odnosno bubnjarku među finalistima, obezbeđen je poseban poklon - "Firche Drums" doboš. Najinteresantnijeg vokalnog izvođača / izvođačicu među finalistima mikrofonom će nagraditi Rock Radio i Mitros Music. Ove godine prvi put će biti dodeljena i nagrada za najbolji tekst, koju čine uramljen Milanov rukopis i vrednosni vaučer Bulevar Booksa.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

"Velika očekivanja" ispunila očekivanja

Pevačica Olivera Popović, poznata pod pseudonimom Oli Pop, nakon kraće pauze vratila se na scenu novim singlom “Velika očekivanja” koji je,…

.

Vredi pročitati: “Mesto u mećavi”

Ove nedlje mladi novosadski atletski trener Feđa Kamasi preporučio nam je knjigu koja se bavi možda i najboljim bendom s…

.

Milan Mladenović dobio prolaz u Novom Sadu

Prolaz u Zmaj Jovinoj 22, poznatiji kao prolaz kod knjižare Most, Keksov prolaz ili OnajProlazKrozKojiKadaProđešIzađešNaUličicuIzaPozorištaMladih konačno je dobio zvanično ime…

.

Milan Mladenović dobija prolaz u Novom Sadu

Prolaz u Zmaj Jovinoj ulici broj 22, koji izlazi na Ulicu Ilije Ognjanovića, nosiće ime čuvenog srpskog muzičara Milana Mladenovića. 

.

Raspisan konkurs za nagradu "Refleksija"

Evropska mreža protiv siromaštva – Srbija raspisala je konkurs za Nacionalnu nagradu za dostojno izveštavanje o siromaštvu i socijalnoj isključenosti…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo