.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Muzika

Deca i Radule pevaju "Wartburg limuzinu"

08.12.2017.

Dečiji hor "Čuperak" iz Kikinde i Vladimir Radusinović Radule iz benda Atheist Rap počeli su zajednički rad u studiju na novoj verziji pesme "Wartburg Limuzina". Ova pesma naći će se na albumu "Deca pevaju rokenrol" na kome dečji hor Čuperak peva poznate rokenrol hitove.

.

"Ovo je prava obrada, jer smo pažljivo radili na novim aranžmanima, melodijama, pa čak i tekstu, a uz to - deca su veoma uživala. Prvi put radim sa decom i vrlo mi je drago što se klinci bave i ovom vrstom muzike. I stvarno, koliko ima vrtića u Srbiji koji imaju svoj muzički studio kao Čuperak u Kikindi? Baš sam uživao", kaže Radule, jedan od autora pesme "Wartburg Limuzina".

Svetlana Milić, koja vodi dečiji hor Čuperak, kaže da je veoma zadovoljna saradnjom i srećna što deci sa kojom radi ima priliku da ponudi i ovakvu vrstu muzike.

"Na žalost, živimo u vremenu kada im mediji nude nešto sasvim drugo i kada je ponuda oskudna i jednostrana. Mislim da je ovakav način rada veliko muzičko bogastvo za decu i nadam se da ćemo ovim projektom i ovakvim saradnjama deci raširiti svest i otvoriti nove vidike", rekla je Svetlana.

Pesma "Wartburg Limuzina", koja će biti završena u naredne dve nedelje, druga je u nizu numera koje će naći na izdanju "Deca pevaju rokenrol", gde će poznate rokenrol pesme obrađivati dečiji hor Čuperak u saradnji sa njihovim autorima.

Prethodno je snimljena pesma "Neukusu treba reći NE", sa Dušanom Kojićem Kojom iz benda Disciplin A Kitschme, za koju je urađen i spot.

Autori projekta "Deca pevaju rokenrol" su Aleksandar Pavlić (Digimedia PR) i Branislav Radovanović (osnivač i umetnički direktor Međunаrodnog bijenаla umetničkog dečjeg izrаzа – BUDI, manifestacije koju organizuje Kulturni centar Pančeva). 

.
Završno veče jednog od najvećih domaćih festivala, koji je lociran u srcu Šumadije, tradicionalno se predstavilo u punom svetlu.…
.
Maika je novi bend/projekat Ide Prester (Lollobrigida) koja ovoga puta identitet crpi iz nepresušnih tema koje, opet, proizilaze…
.
Padala je kiša i izgubili smo od Švajcarske. To bi mogao da bude skraćeni prikaz druge festivalske večeri na Arsenlu, ali ne treba…
Program
Kalendar događaja
Jun 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Da li treba dozvoliti biciklistima da voze u pešačkim zonama?