...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Najbolji način da odeš"

14.05.2018.

Vladimir Radusinović Radule iz novosadskog benda Atheist Rap ove nedelje preporučio nam je delo škotskog autora Alana Spensa.

.

"Preporučio bih knjigu 'Najbolji način da odeš', Alana Spensa, zato što je to dobra knjiga. Kad počneš da je čitaš deluje malo čudno, morbidno, ali je daleko od toga. To je, jednostavno, priča o životu i smrti", objasnio je Radule svoj izbor.

"Najbolji način da odeš" je roman o škotskom poimanju smrti, delo jednog od najpriznatijih škotskih autora, u kom se upečatljivo i uz mnogo crnog humora istražuje tema duhovnosti i emocionalnog izbavljenja pojedinca.

U knjizi se razobličava glazgovska "industrija smrti" i nudi iskren i izražajan pogled na život. Spens zadivljujuće vešto vodi ovu osetljivu temu, a blagost njegovog pristupa ne dozvoljava da se humor izrodi u banalnost i samoparodiranje.

Duhovitost i snažan lik glavnog junaka čine ovaj roman iznenađujuće vedrim i zanimljivim štivom, ali ono što ga čini nezaboravnim jeste brižno saosećanje skriveno duboko ispod površine.

Možda te još zanima:

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Vredi pročitati: "Blank"

Urednik omladinskog programa BHRT-a, Vedran Prodić kaže da u obavezno štivo treba uvrstiti knjigu "Blank" glumca Feđe Štukana, a u…

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Openhajmer eksplodirao na dodeli Oskara

Film "Openhajmer" Kristofera Nolana dobitnik je nagrade Oskar za najbolji film i apsolutni je pobednik ceremonije u Dolbi teatru. "Openhajmer"…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo