...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Zanimljivosti

Slušajte pesmu ptica u zoru

17.04.2018.

Povodom Međunarodnog dana pevanja ptica, u noći između 5. i 6. maja, od ponoći na Prvom i Drugom programu radija RTV-a možete pratiti emisiju "Pesma ptica u zoru".

.

Tokom šestočasovnog programa, čućete kolektivni zvuk ptica koje pevaju u svitanje. U pitanju su zvukovi koje ptice proizvode u sezoni parenja, koja za evropske vrste traje od kraja marta do početka jula.

U zavisnosti od vremenske zone, voditelji će se uživo uključivati u nekoliko zemalja (kako sunce bude izlazilo), te će slušaoci uživati u zvucima svitanja sa najlepših i najegzotičnijih lokaliteta širom planete.

"Pesma ptica u zoru" (orig. "Dawn Chorus") je projekat Evropske radiodifuzne unije u kojem učestvuju medijske kuće širom sveta i prvi put jedna medijska kuća iz regiona.

Organizator je Radio-televizija Irske, a Radio-televizija Vojvodine učestvuje u projektu uz podršku Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i JP "Nacionalni park Fruška gora" i jedina je učesnica koja program emituje na svoja dva kanala, na dva jezika – srpskom i mađarskom.

Program možete pratiti na frekvencijama RNS1 - 87.7 MHz i RNS2 - 90.5 MHz, kao i na  sajtu rtv.rs u odeljku Program uživo.

Možda te još zanima:

.

Obedska bara i klimatske promene: svet koji nam se topi pred očima

Obedska bara, najveće plavno područje u Srbiji, poslednjih godina, osim čoveka, značajno ugrožavaju i zahuktale klimatske promene. Primećen je manji…

.

Dva minuta ničega

To je to. Petak je. Vreme je da završite sa obavezama i ne radite ništa. Ako ipak imate još neobavljenih…

.

Životinjama potrebna pomoć na niskim temperaturama

Napuštene životinje koje žive na ulici, psi i mačke, u hladnim zimskim danima nemaju sklonište, nemaju šta da jedu, a…

.

Ptiček: Ne pucajmo sebi u nogu

Žarko Ptiček se od 2000. godine bavi IT pravom, pružajući pravnu podršku IT firmama u Srbiji. Član je Statutarne komisije…

.

Duga je noć do Malmea

Iako se takmičenje Pesma za Evroviziju svake godine uzbuđeno iščekuje, publika nije mnogo upoznata sa procesom pripreme kroz koju takmičari…

.

Iva Lorens: "Dom" je ključna stvar, tu je najudobnije i najslobodnije!

Pred nama je još jedno takmičenje "Pesma za Evroviziju", na kome se bira predstavnik Srbije na najvećem evropskom muzičkom takmičenju…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo