.
Trenutno
Leto
 Novinari O radija
Lifestyle / Web

Wetheeconomy.com - sajt koji otrežnjuje

14.06.2016.

Prestižna internet nagrada Webbie za najbolju praksu otišla je sajtu wetheeconomy.com, jednom od najkreativnijih i najedukativnijih sajtova u prošloj godini. Wetheeconomy.com je portal na kojem možete pogledati 20 dokumentarnih filmova koje ne možete priuštiti da ne gledate, jer govore o korenima svih naših problema. 

.

Dva maga dokumentarnog filma i aktivizma Pol Alen i Morgan Spurlok pokrenuli su sajt wetheeconomy.com za koji su dobili najvažniju internet nagradu. Osmislili su portal na kojem će se naći 20 filmova koje treba pogledati, jer govore o savremenoj ekonomiji i svim nevoljama koje ona sa sobom nosi. Dvadeset najeminentnijih filmskih autora u dokumentarnom svetu dobilo je zadatak da u kratkim filmovima obrade neke od tema koje govore o ovoj bolnoj svetskoj temi.

Priče su ispričane kroz animaciju, komediju, mjuzikl, u dokumentarnoim ili igranom stilu, a odgovaraju na pitanja: šta je ekonomija, šta je to novac, šta globalizacija, i šta to izaziva ekonomsku nejednakost u svetu. Sve ovo rađeno je jer u savremenom svetu potreba da narod bude kvalitetno informisan veća je nego ikad. Samo znanje može spasiti svet ekonomske propasti, smatraju autori.

Na sajtu Wetheeconomy.com možete pogledati svih 20 filmova, ali i priče koje ih prate, intervijue sa autorima i detaljna objašnjenja o temama koje obrađuju. Tu je i sekcija "Edukacija" u kojoj podrobno možete da se informišete o svim dobrim i lošim aspektima savremene ekonomije u svetu, zbog koje rapidno raste broj siromašnih. 

P. K.

.
Mnogo je lakše popiti kafu umesto obroka, nego konstantno smišljati nove kombinacije hrane. Na kafi nažalost ne može da se živi,…
.
Dosadni su ti Instagram filteri i voliš nešto alternativniju obradu fotki? Imamo aplikaciju za tebe. 
.
Volite da istražujete o zvezdama? Imamo aplikaciju za vas. 
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?