...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Web

Sajt koji odbrojava do sudnjeg dana

03.02.2016.

Dobro došli u sat smrti, prijateljski Internet podsetnik da je vreme prolazno. Kao peščani sat, Sat smrti vas podseća koliko vam je vremena ostalo. Morbidno? Jezivo? Ma nije.

.

Najčešće postavljeno pitanje koje autor sajta deathclock.com dobija jeste da li taj brojač vremena zaista funkcioniše. Pitate se kakav brojač? Pa ovako, kada odete na pomenuti sajt imate deo u koji unosite informacije o sebi. Datum rođenja, da li ste pušač ili ne, a postoji i merač mase. Nakon što sve to uredno ispunite, kalkulator izračuna koliko ćete još vremena mirisati cveće od gore.

Međutim, ono što je potrebno da biste dobili računicu jeste pretraživač kompatibilan sa Java Skriptom, kao što je na primer Netscape 2.02 ili Internet Explorer 3.0. Ništa preterano komplikovano, naprotiv.

A kako izračuna vreme? Pa, koristi se veoma jednostavan način računanja koliko vam je sekundi života ostalo. Kada sabere i oduzme, pomnoži i podeli podatke koje ste uneli na početku priče onda konačan broj konvertuje u sekunde.

A evo kako to izgleda.

joj png

Na kraju je veoma bitno da vam kažemo da ovo nije ozbiljna stvar i da sajt nema tu moć da predvidi kada vam je vreme za dva metra ispod. U pitanju je zabava, doduše mračna, ali neki i to vole.

Tonsku priču poslušajte ovde.

 J.M.

 

Možda te još zanima:

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Za četvoronožne heroje Novog Sada

Novi Sad je nedavno postao bogatiji za još jedan mural. Ovog puta delo je posvećeno napuštenim psima, a svoje mesto…

.

Elektro zvuk na Oradiju petkom od 22

Nova muzička emisija koja je prošle nedelje krenula na O radiju zove se Floating Sounds, a uređuje je Čaba Horvat.…

.

Jedna Komuna za sve

Da li se i vama čini da u poslednje vreme mala preduzeća imaju tendenciju da privuku druga mala preduzeća, stvarajući…

.

Kezz: Kvalitet vremenom ispliva

Tamaru Ristić Kezz dosad ste sigurno upamtili po glasu i energiji. Pre nekoliko godina započela je svoj muzički put, oduševljavajući publiku…

.

Elektronska koža koja rekreira osećaj dodira

Naučnici iz Singapura su napravili elektronsku kožu koja može da se koristi na robotima i pirotetičkim pomagalima. Njena specifičnost je…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo