.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Web

Sajt koji odbrojava do sudnjeg dana

03.02.2016.

Dobro došli u sat smrti, prijateljski Internet podsetnik da je vreme prolazno. Kao peščani sat, Sat smrti vas podseća koliko vam je vremena ostalo. Morbidno? Jezivo? Ma nije.

.

Najčešće postavljeno pitanje koje autor sajta deathclock.com dobija jeste da li taj brojač vremena zaista funkcioniše. Pitate se kakav brojač? Pa ovako, kada odete na pomenuti sajt imate deo u koji unosite informacije o sebi. Datum rođenja, da li ste pušač ili ne, a postoji i merač mase. Nakon što sve to uredno ispunite, kalkulator izračuna koliko ćete još vremena mirisati cveće od gore.

Međutim, ono što je potrebno da biste dobili računicu jeste pretraživač kompatibilan sa Java Skriptom, kao što je na primer Netscape 2.02 ili Internet Explorer 3.0. Ništa preterano komplikovano, naprotiv.

A kako izračuna vreme? Pa, koristi se veoma jednostavan način računanja koliko vam je sekundi života ostalo. Kada sabere i oduzme, pomnoži i podeli podatke koje ste uneli na početku priče onda konačan broj konvertuje u sekunde.

A evo kako to izgleda.

joj png

Na kraju je veoma bitno da vam kažemo da ovo nije ozbiljna stvar i da sajt nema tu moć da predvidi kada vam je vreme za dva metra ispod. U pitanju je zabava, doduše mračna, ali neki i to vole.

Tonsku priču poslušajte ovde.

 J.M.

 

.
Volite da istražujete o zvezdama? Imamo aplikaciju za vas. 
.
Ako spadate u onu grupu ljudi koji baš i nisu oduševljeni novim tehnologijama, želite na trenutak da budete mazohista i vratite…
.
Iako smo na raspustu, naše moždane vijuge ne smeju da trpe zbog toga, odnosno, ne smemo da ih ulenjimo. Zato imamo aplikaciju za…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?