...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Web

#radiobattleRS: Pumpamo mišiće!

14.01.2016.

Radio Bitka je za redakciju O radija jedan od najvećih događaja tokom godine. Pripreme za nedelju 17. januar traju već mesecima, a svega tri dana pred živo uključenje u zajednički radijski program sa Nemačkom sve se zakuvalo do krajnjih granica. Ovogodišnja Radio bitka zapravo počinje već večeras, okršajem između Irske i Italije, koji ćemo takođe direktno prenositi na našem programu od 19.50!

.

Ovogodišnji voditeljski par Sofija i Vule morali su da prođu, ne samo kroz obuku za voditelje, već i razna televizijska gostovanja, foto šutinge, snimanja i definitivno su kao nosioci programa u velikom fokusu.

"Morali smo da se pripremamo na svim nivoima zgrade Radio Novog Sada, što znači na svih pet spratova, radili smo i različite interaktivne, multimedijalne pripreme i naravno – mnogo lošeg humora smo uvežbavali tokom celog našeg života! Već smo u pregovorima sa različitim umetnicima da nam napišu pesmu podrške, pogotovo za slavlje kad bude doček na trgu, tada će nam biti potrebna dobra atmosfera, koja svakako već vlada kod nas i mi samo pokušavamo da je raširimo što više", kaže Vule.

Idejni tvorac i organizator Radio bitke Filipo Solibelo iz Milana, sa radio stanice Rai Due, prošle godine je već upoznao deo ekipe O radija nakon što smo ih pobedili u polufinalnoj bici. On nikada nije krio oduševljenje našom mladom redakcijom, ali i ostalim učesnicima koji su u radijski život Evrope uneli novi vajb.

"Naš glavni cilj je da povežemo ljude iz različitih zemalja i možda ćemo otkriti da druge kulture imaju divnu muziku, bolju od one koju obično slušamo. Kod Radio bitke volim i di džejeve i voditelje, jer su odlični pa atmosfera njihovih zemalja može da se oseti samo slušajući njihove glasove i pesme, tako da je to na neki način putovanje putem radija", kaže za O radio Filipo.

Naša redakcija se nada pobedi u prvom krugu bitke, kada se borimo sa nemačkom stanicom WDR FunkHaus Europa, jer to znači da ćemo nastaviti sa takmičenjem, koje podrazumeva tri kruga pre finala. Ipak, eventualni poraz neće puno poremetiti duh i želju za radom u redakciji, jer smo svi veoma motivisani iako ulazimo u bitku sa 16 zemalja.

"Daćemo sve od sebe i ako budemo zadovoljni onim što smo uradili, mislim da uspeh ne bi trebalo da izostane. Ako se i desi da budemo poraženi, nemamo razloga da budemo nezadovoljni jer smo stvarno dali sve od sebe. Na osnovu ovih priprema koje smo do sada uradili, čini mi se da sve ide dosta dobro, da smo ozbiljno shvatili posao, a opet s druge strane imamo i dozu opuštenosti koja je važna kada su takve stvari u pitanju, tako da će nedelja biti i radna i svečana. Od 20 do 21 sat svi uzmite telefone, računare, laptopove, tablete u ruke i što više i češće tvitujte i šta god da tvitujete dodajte #RadioBattleRS i pomozite nam da pobedimo nemačku radio stanicu WDR", kaže zamenik glavnog i odgovornog urednika O radija Predrag Novković.

Osim što se za bitku pripremaju voditelji, novinari i urednici, iza celokupne priče o stoji i produkcija, kao i tonci i tehnika koji vredno rade da omoguće ovako komplikovan program, koji se u isto vreme, odnosno isti sekund čuje u tri različite države.

"Radio Battle je gotovo devedeset odsto ono što se desi u sat vremena – tweet i retweet. Onih deset procenata smo uradili u prethodnom periodu. Tog trenutka kada Radio bitka počne ja sam najsrećnija zajedno sa kolegama iz tehnike i produkcije. Samo strepimo da li je signal u redu i da li se sve dobro čuje", kaže producentkinja RTV-a Goranka Jednak Maksimović koja nas je uverila da i su u tom sektoru pripreme pri kraju.

Sofija je bila učesnik Radio bitke i prošle godine, kada je O radio osvojio drugo mesto u Evropi!

"Prošle godine sam guglala italijanskog voditelja Karla i to je bio prilično loš potez. Demoralisala sam se kad sam videla koliko je on zapravo poznat u Italiji i sad sam odlučila da ne radim to. Potrudićemo se najbolje što možemo da pobedimo, makar u ovom prvom delu Radio bitke", kaže Sofija.

Radio bitka moći će da se prati u nedelju 17. januara, osim na live streamingu na www.oradio.rs i na prvom programu Radija Novi Sad na 87,7 MHz, od 20 do 21 sat. Podržite nas tvitom u to vreme (i samo tada) na hešteg #RadioBattleRS!

 

Maja Leđenac

Možda te još zanima:

.

Dan slobode medija iz ugla Oradija

U interesu javnosti, poštujući građane koji plaćaju pretplatu a s ciljem da informišemo publiku, Omladinski radio obaveštava, sa žaljenjem, da…

.

#radiobattleRS: O radio najbolji u Evropi

O radio je u finalnoj bici za najbolju Evropsku radijsku stanicu pobedio slovenački radio Val 202. U neizvesnoj bici na…

.

#radiobattleRS: Zagrevanje u sjajnoj atmosferi!

Tweetup u Beogradu! U petak uveče redakcija O radija bila je u kafeu "Zaokret", u kome smo zajedno sa zabavnim…

.

@poslednji skaut: Izbori mogu privući još tviteraša za finale

Nakon prošlogodišnjeg finala Radio bitke, u kome smo izgubili od Letonije, stigao nam je mejl od servisa tvitni.me u kome…

.

#RadioBattle: O radio is battling Slovenia in finals

Second semifinals of Radio battle ended with victory of Slovenian radio station Val202! We are going to meet Slovenians next…

.

#radiobattle: Oradio u finalu protiv slovenačkog Val 202 radija

Drugo polufinale Radio bitke završeno je pobedom slovenačke radio stanice Val 202! Sa Slovencima ćemo se sastati naredne nedelje u…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo