...
ORADIO UŽIVO

Muzika

#radiobattleRS: O radio najbolji u Evropi

24.04.2016.

O radio je u finalnoj bici za najbolju Evropsku radijsku stanicu pobedio slovenački radio Val 202. U neizvesnoj bici na više frontova pobedu su doneli ujedinjeni tviteraši uz haštag #radiobattlers. Prema zvaničnim podacima O radio je sakupio više od 83 hiljade tvitova.

.

Iako je linijski front bio na Tviteru, dvojac O radija Sofija Balać i Vukašin Kartalović suočio se sa svojim protivnikom direktno u Firenci. Tokom sat vremena programa obe strane su pozivale publiku da na tviteru glasaju za njih i puštale sjajnu muziku.

Situacija je do samog kraja bila neizvesna, pesme su se ređale a Tviter usijao sa obe strane. Računao se svaki tvit i svaki retvit, međutim iskustvo i i žar stigao je sa srpske strane Balkana. Tviteraši su još jednom pokazali snagu Tvitera na ovim prostorima i učinili Omladinski radio pobednikom.

Slovenački voditelj Andrej  kaže da je očekivao da će borba biti neizvesna ali da mu je drago što je to bilo protiv dvojca sa O radija sa kojim se već sprijateljio.

Sofija i Vukašin nisu krili oduševljenje zbog ove pobede koja je O radio svrstala u evropski radijski prostor, a koja je njima lično donela potvrdu da mogu da pariraju i evropskim iskusnim voditeljima.

sovu jpg

Ovo je bila druga finalna radijska bitka u Evropi koja je pokazala snagu udruženih javnih servisa. U odnosu na prošlu godinu kada je O radio bio drugi, ove godine se prijavilo znatno više iskusnijih radio stanica, čime O radiju ide potvrda više da je na dobrom putu.

Takmičenje je trajalo četiri meseca, a Srbija odnosno O radio je na putu do finala pobedio Italiju i Nemačku dok je zbog ratnih sukoba u Jermeniji bitka bila u znaku solidarnosti čime je O radio direktno otišao u finale.

Takmičenje se odvijalo tako što se glasalo na Tviteru uz haštag #radiobattleRS ili #radiobattleSI, računao se svaki tvit i retvit tokom sat vremena programa.

Ponovo smo, kao i u prvom kolu bili u deset svetskih trend topika. Svaka čast svim tviterašima i hvala! 

sofijavulepehar

N.Š.

Možda te još zanima:

.

Dan slobode medija iz ugla Oradija

U interesu javnosti, poštujući građane koji plaćaju pretplatu a s ciljem da informišemo publiku, Omladinski radio obaveštava, sa žaljenjem, da…

.

#radiobattleRS: Zagrevanje u sjajnoj atmosferi!

Tweetup u Beogradu! U petak uveče redakcija O radija bila je u kafeu "Zaokret", u kome smo zajedno sa zabavnim…

.

@poslednji skaut: Izbori mogu privući još tviteraša za finale

Nakon prošlogodišnjeg finala Radio bitke, u kome smo izgubili od Letonije, stigao nam je mejl od servisa tvitni.me u kome…

.

#RadioBattle: O radio is battling Slovenia in finals

Second semifinals of Radio battle ended with victory of Slovenian radio station Val202! We are going to meet Slovenians next…

.

#radiobattle: Oradio u finalu protiv slovenačkog Val 202 radija

Drugo polufinale Radio bitke završeno je pobedom slovenačke radio stanice Val 202! Sa Slovencima ćemo se sastati naredne nedelje u…

.

Petru Klaiću godišnja nagrada NDNV za analitičko novinarstvo

Novinar O radija Petar Klaić, dobitnik je ovogodišnje nagrade Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) za analitičko novinarstvo, jer, kako je…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo