.
Trenutno
Sajt dana
 Novinari O radija
Lifestyle / Web

#Radiobattle: Letonija prošla u polufinale

20.03.2016.

Još jedno nedeljno četvrtfinale Radio bitke obeležila je sjajna borba između dve veoma jake radijske ekipe - Estonije i Letonije, koje su prošle godine zajedno sa O radijom učestvovale u finalu ovog takmičenja. Pobedu i prolazak u polufinale obezbedila je letonska radio stanica Radio 5.

.

U prvom delu takmičenja Estonci su imali manjih tehničkih problema, tako da smo ih mogli ponovo čuti tek nakon tri letonske pesme. Za to vreme Letonci su pustili muziku koja će ih predstavljati na Eurosong takmičenju. Osim toga, držali su se jedne njihove tradicije i već drugi put su pozvali svoje fanove da na njihov hashtag tvituju fotografije svojih mačaka. Ljudi na lajni veoma brzo prihvataju ovaj poziv, tako da je #radiobattleLV i ovog puta bio raj za cat lovers.

Letonija je već na poluvremenu prešla u vođstvo. Oni su prošle godine odneli pobedu u celokupnom plasmanu, a što se više bliži finale ovog takmičenja i ekipa O radija ima sve veću šansu da dobije upravo ove nezgodne protivnike.

Večerašnje pobednike predvodili su Karmena i Magnuss koji zajedno rade na letonskom Radiju 5. Voditelji su veoma poznati u svojoj zemlji, a pre nešto više od godinu dana pokrenuli su i svoj radio šou "The total evening" u kome slušaoci imaju priliku da se upoznaju najnovijim muzičkim dešavanjima širom sveta.

Magnuss je veoma poznati DJ u Letoniji i zna sve o dance muzici, a Karmena je velika obožavateljka mačaka, odakle i dolazi njihova tradicija sa mačkama na njihovom Radio battle hashtagu.

Manje sreće u ovom kolu i samom takmičenju imao je estonski Raadio 2, i njihovi DJ-evi i voditelji Joosep Järvesaar i Mihkel Sillaots, DJ duo koji na ovom radiju vodi izuzetno popularan radio šou Grind. Joosep Jarvesaar se ranije oprobao i u vodama gitarske muzike, predvodio je emo rock bend Bedwetters sa kojima je 2007. godine osvojio i prestižnu MTV nagradu MTV New Sounds of Europe. Jednu pesmu  ovovg benda su pustili i tokom bitke.

Pobednici iz Letonije sada se prikljuju O radiju i jermenskom ArmRadiju, koji su se ranije već plasirali u polufinale.

P.N./M.L.

.
Svesni smo sparine koja prati ovo promenljivo vreme, pa je najbitnije da svoj organizam mazimo i pazimo. Da ne biste dehidrirali,…
.
Otkad nam je internet ušao u domove, retko ko pamti svaku njegovu promenu. Međutim, mi smo našli platformu koja čuva različite…
.
Ako vam je potrebno da iskulirate nekoliko minuta na dan tako da se vaš organizam osveži baš onoliko koliko mu je potrebno, imamo…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?