...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Web

#Radiobattle: Letonija prošla u polufinale

20.03.2016.

Još jedno nedeljno četvrtfinale Radio bitke obeležila je sjajna borba između dve veoma jake radijske ekipe - Estonije i Letonije, koje su prošle godine zajedno sa O radijom učestvovale u finalu ovog takmičenja. Pobedu i prolazak u polufinale obezbedila je letonska radio stanica Radio 5.

.

U prvom delu takmičenja Estonci su imali manjih tehničkih problema, tako da smo ih mogli ponovo čuti tek nakon tri letonske pesme. Za to vreme Letonci su pustili muziku koja će ih predstavljati na Eurosong takmičenju. Osim toga, držali su se jedne njihove tradicije i već drugi put su pozvali svoje fanove da na njihov hashtag tvituju fotografije svojih mačaka. Ljudi na lajni veoma brzo prihvataju ovaj poziv, tako da je #radiobattleLV i ovog puta bio raj za cat lovers.

Letonija je već na poluvremenu prešla u vođstvo. Oni su prošle godine odneli pobedu u celokupnom plasmanu, a što se više bliži finale ovog takmičenja i ekipa O radija ima sve veću šansu da dobije upravo ove nezgodne protivnike.

Večerašnje pobednike predvodili su Karmena i Magnuss koji zajedno rade na letonskom Radiju 5. Voditelji su veoma poznati u svojoj zemlji, a pre nešto više od godinu dana pokrenuli su i svoj radio šou "The total evening" u kome slušaoci imaju priliku da se upoznaju najnovijim muzičkim dešavanjima širom sveta.

Magnuss je veoma poznati DJ u Letoniji i zna sve o dance muzici, a Karmena je velika obožavateljka mačaka, odakle i dolazi njihova tradicija sa mačkama na njihovom Radio battle hashtagu.

Manje sreće u ovom kolu i samom takmičenju imao je estonski Raadio 2, i njihovi DJ-evi i voditelji Joosep Järvesaar i Mihkel Sillaots, DJ duo koji na ovom radiju vodi izuzetno popularan radio šou Grind. Joosep Jarvesaar se ranije oprobao i u vodama gitarske muzike, predvodio je emo rock bend Bedwetters sa kojima je 2007. godine osvojio i prestižnu MTV nagradu MTV New Sounds of Europe. Jednu pesmu  ovovg benda su pustili i tokom bitke.

Pobednici iz Letonije sada se prikljuju O radiju i jermenskom ArmRadiju, koji su se ranije već plasirali u polufinale.

P.N./M.L.

Možda te još zanima:

.

#radiobattleRS: Čestitke sa svih strana

Podrška i čestitke Oradiju zbog velike pobede u #radiobattleRS protiv slovenačkog radija Val 202, pljušte od prošle nedelje. Uz naše…

.

#radiobattleRS: Večeras je O radiju potrebna najveća podrška

Danas definitivno imate i znate za koga da glasate. Ako se i dvoumite oko političkih partija, onda sigurno nemate dilemu…

.

#radiobattleRS: Zagrevanje u sjajnoj atmosferi!

Tweetup u Beogradu! U petak uveče redakcija O radija bila je u kafeu "Zaokret", u kome smo zajedno sa zabavnim…

.

#radiobattleRS: Slovenci su teški protivnici u finalu

Do finala radio bitke u Firenci, u kome će se O radio takmičiti protiv slovenačkog Vala 202, ostao je samo…

.

@poslednji skaut: Izbori mogu privući još tviteraša za finale

Nakon prošlogodišnjeg finala Radio bitke, u kome smo izgubili od Letonije, stigao nam je mejl od servisa tvitni.me u kome…

.

#RadioBattle: O radio is battling Slovenia in finals

Second semifinals of Radio battle ended with victory of Slovenian radio station Val202! We are going to meet Slovenians next…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo