.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Web

Nerdwritter: Štreberski o popkulturi

20.03.2017.

Naslovi poput: "Šta čini Entonija Hopkinsa sjajnim u seriji Wetworld", "Kako nam se Bregzit svima prikrao" ili "Kompozicija bitke u Helms deep-u", tipični su za Youtube kanal Nerdwritter. Njegovi kreatori, grupa profesionalaca iz različitih oblasti, na naučan način svake srede dekomponuju neki od fenomena popularne kulture. Klipove prave u formatu video eseja uvek kraćih od 10 minuta i iz njih možete mnogo naučiti o filmu, sociološkim fenomenima, uticaju muzike na ljude i još sijaset toga.

.

Kanal je podeljen na nekoliko kategorija. Možete birati hoćete li gledati eseje o umetnosti, društvenim naukama, nauci ili referencama pop kulture. Posebna kategorija je nazvana po uzviku oduševljenja, takozvanom "wow efektu". Tu možete videti sjajne uratke poput videa u kojem se objašnjava kako Donald Tramp tvituje, kako je Martin Luter King gradio kompoziciju u govorima i još mnogo toga. Sve su teme, poput i pisanih eseja, obasjane sa svih mogućih strana i razložene na delove.

Nerdwritter ima na milione pretplatnika i njihove eseje prate ljudi sa svih meridijana. Daleko od toga da su ovi klipovi preozbiljni, ali autori temama prilaze sa akademske strane i očekujte mnogo korisnih informacija. Reklo bi se da je neko na jednom mestu sklopio zabavnu i naučnu komponentu u pravoj meri, što dokazuje da društvene mreže nisu uvek isprazne i tupe.

P.K.


.
Umesto da proveravate obaveštenja u svakoj aplikaciji posebno, sada imate priliku da obaveštenja budu organizovana prema kategorijama…
.
Ako ikad pomislite da nešto ne možete da rešite, posetite sajt koji smo našli za vas. 
.
Sigurno vam se milion puta desilo da kucate poruku na brzinu, da omašite po koje slovo, da rečenica nema smisla i da, nakon toga,…
Program
Kalendar događaja
Mart 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Anketa

Da li biste učestvovali u akcijama prolećnog čišćenja životne sredine?