...
TRENUTNO00:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Web

Instagram Reels kao konkurenciju TikToku

06.08.2020.

Tik Toku izgleda ozbiljno otkucava vreme slave

.

Facebook je zvanično objavio Instagram Reels, svoj odgovor na popularni Tik Tok servis, koji je sada dostupan širom sveta. Reels omogućava korisnicima da kreiraju video u trajanju od 15 sekundi i da ga unaprede različitim vizuelnim i zvučnim efektima. Korisnici će imati pristup Reels servisu preko Instagram kamere. Takođe, postojaće mogućnost pregleda Reels sadržaja drugih kreatora direktno iz Explore taba.

U svojoj najavi, Facebook navodi da Reels stiže uz pregršt alatki za obradu videa, uključujući i katalog zvukova i AR efekata. Reels će biti dostupan svim korisnicima, ali ukoliko imaju privatni nalog, njihovi Reels video klipovi se neće pojavljivati u Explore tabu. Takođe, pored objave Reels sadržaja direktno u svojim feedovima, korisnici mogu objavljivati Reels i direktno u Stories sekciji.

Objava Instagram Reelsa stiže u trenutku kada je popularna TikTok aplikacija u konfliktu sa administracijoim SAD i zabranjena je u Indiji. Američki predsednik Donald Tramp takođe preti potpisivanjem izvršne naredbe o zabrani TikToka u SAD, a Facebook bi sa Intagram Reels servisom mogao popuniti eventualnu prazninu.

Izvor: Reuters

Možda te još zanima:

.

Od sada možete imati 3D fotke

Ako biste da unesete malo živosti u svoje fotografije, obradovaće vas vest da je internet gigant Google odlučio da u…

.

TikTok kao simbol globalnog rata

Ako ste se rodili nakon 1995. godine, čestitamo, vi ste generacija Z. Politički ste angažovani i osvešćeni, ali samo na…

.

Da uvek budete aktuelni na Fejsbuku

Fejsbuk je dodao novu opciju koja će vas upozoriti ako pokušate da podelite staru vest. Ona će prikazati pop-up prozor sa…

.

Kampanja protiv Facebook oglasa

Na pozive organizacije koje se bave zaštitom građanskih prava da prekinu sa oglašavanjem na Facebooku odaziva se sve više kompanija.

.

Otkriven eliksir večne mladosti?

U Kini testiraju injekciju koja zaustavlja starenje. Za sada se eksperimenti vrše samo na miševima, ali prvi nalazi su ohrabrujući.

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Škripa
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo