...
TRENUTNO20:00 - 21:00Superoperater

Lifestyle / Web

Comic Con iz prve ruke, pisano perom fanova

04.10.2016.

Konvencije posvećene crtanim filmovima i stripovima još uvek nisu jako popularne u ovom delu sveta. Postoji ih nekoliko u Evropi, među kojima je najbliži onaj u Beču, ali i dalje to nije ni mali deo onoga što slični dogadjaji nude u Americi. Najveći medju najvećima San Diego Comic Con, održava se svake godine negde tokom leta, a za one koji vole ovaj vid zabave, osim oficijelnog sajta, tu su i sjajni blogovi.

.

Ilustracija: www.animationxpress.com

Dakle, osim Toonova.com sajta o kojem smo pisali i koji donosi celu biblioteku crtanih serijala, imamo još jednu dobru vest za one koji bi sve dali da mogu da se spakuju i odu na Comic Con u San Diego. Svake godine hiljade fanova crtaća, stripova i popularne kulture, vise na netu u vreme njegovog održavanja, pokušavajući da osete bar deo atmosfere.

Društvene mreže donekle pomažu u tome, a posebno je zanimljivo postalo od kada su i Twitter i Facebook omogućili da korisnici strimuju live. Ali sadržaj koji stiže zahvaljujući društvenim mrežama je razbacan na sve strane i teško ga je pratiti, pa preporučujemo da se obratite timu mladih ljudi koji će ga za vas srediti i uokviriti u čisto web site okruženje.

U pitanju je San Diego Comic Con Unofficial Blog. Vodi ga tim ljubitelja stripova, crtaća i cost play-a, a među njima ima i studenata žurnalistike. Blog vam omogućava da se upoznate sa svakim od njih u odeljku "O nama".

Najzanimljiviji je naravno dok je konvencija u toku. Mladi tim blogera prati sve panele i propratne događaje, a uz to možete dobiti milion saveta gde da se krećete, koju halu da posetite, gde recimo je najbolja hrana i gde recimo, ekipa Adventure Time-a daje autograme. To naravno ukoliko ste srećnik koji je na licu mesta.

Blog poseduje i brojač, odnosno govori koliko je još dana ostalo do nove konvencije. Trenutno je ta brojka na 288, jer je pre nekoliko dana objavljeno da će 2017. konvencija biti održana od 19. do 23. jula.

Posebno je zabavno pratiti odeljak sa fotografijama, jer se na ovom dogadjaju pojavljuje i sjajan costplay. Neverovatni kostimi heroja iz raznih crtanih serijala promiču jedan za drugim, a Unofficial blog svake godine zabeleži mnoge od njih.  

Posetite blog i zamislite da ste tamo. Blogeri su naravno prisutni i na Facebook-u i ostalim društvenim mrežama, gde postuju komentare, fotografije i prate dešavanja iz minuta u minut. Uz ekipu SDCC Unofficial bloga teško da možete nešto propustiti, pa je ugodjaj stvaran.

M.L.   

Možda te još zanima:

.

Korak po korak: avantura Velikog Mrmota

Aleksandar Damnjanović je celog života posvećen aktivnostima u prirodi. Po profesiji je šumar, iako to nikada nije radio, ali je…

.

Too much of such: Udruženi muzikom, inspirisani hranom

Muzičko istraživanje melodija i ritmova specifično je za muzičare velikog znanja i iskustva. Iako spada u mlađu generaciju novodaskih muzičara,…

.

Moderni hodočasnici na Putu za Santjago

Santjago de Kompostela, glavni grad pokrajine Galicije u Španiji, u srednjem veku bio je najpopularnije mesto hodočašća, uz Rim i…

.

Vote 16 - prilika za demokratičnije društvo

Petnaestogodišnja Lorina kaže bi glasala sledeće godine na izborima. Zašto je to važno? Sa jedne strane jer to ne može, nema…

.

Kad građani zarate s vozilima bez vozača

Jedno autonomno Waymo vozilo uništeno je u San Francisku, a nezadovoljna grupa građana je automobil na kraju zapalila.

.

Radionica za pisanje projekata

Fondacija Tempus organizuje jednodnevnu radionicu za pisanje projekata Partnerstava za saradnju u oblasti visokog obrazovanja. Radionica je namenjena predstavnicima visokoškolskih ustanova i drugih ustanova…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo