...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Web

Comic Con iz prve ruke, pisano perom fanova

04.10.2016.

Konvencije posvećene crtanim filmovima i stripovima još uvek nisu jako popularne u ovom delu sveta. Postoji ih nekoliko u Evropi, među kojima je najbliži onaj u Beču, ali i dalje to nije ni mali deo onoga što slični dogadjaji nude u Americi. Najveći medju najvećima San Diego Comic Con, održava se svake godine negde tokom leta, a za one koji vole ovaj vid zabave, osim oficijelnog sajta, tu su i sjajni blogovi.

.

Ilustracija: www.animationxpress.com

Dakle, osim Toonova.com sajta o kojem smo pisali i koji donosi celu biblioteku crtanih serijala, imamo još jednu dobru vest za one koji bi sve dali da mogu da se spakuju i odu na Comic Con u San Diego. Svake godine hiljade fanova crtaća, stripova i popularne kulture, vise na netu u vreme njegovog održavanja, pokušavajući da osete bar deo atmosfere.

Društvene mreže donekle pomažu u tome, a posebno je zanimljivo postalo od kada su i Twitter i Facebook omogućili da korisnici strimuju live. Ali sadržaj koji stiže zahvaljujući društvenim mrežama je razbacan na sve strane i teško ga je pratiti, pa preporučujemo da se obratite timu mladih ljudi koji će ga za vas srediti i uokviriti u čisto web site okruženje.

U pitanju je San Diego Comic Con Unofficial Blog. Vodi ga tim ljubitelja stripova, crtaća i cost play-a, a među njima ima i studenata žurnalistike. Blog vam omogućava da se upoznate sa svakim od njih u odeljku "O nama".

Najzanimljiviji je naravno dok je konvencija u toku. Mladi tim blogera prati sve panele i propratne događaje, a uz to možete dobiti milion saveta gde da se krećete, koju halu da posetite, gde recimo je najbolja hrana i gde recimo, ekipa Adventure Time-a daje autograme. To naravno ukoliko ste srećnik koji je na licu mesta.

Blog poseduje i brojač, odnosno govori koliko je još dana ostalo do nove konvencije. Trenutno je ta brojka na 288, jer je pre nekoliko dana objavljeno da će 2017. konvencija biti održana od 19. do 23. jula.

Posebno je zabavno pratiti odeljak sa fotografijama, jer se na ovom dogadjaju pojavljuje i sjajan costplay. Neverovatni kostimi heroja iz raznih crtanih serijala promiču jedan za drugim, a Unofficial blog svake godine zabeleži mnoge od njih.  

Posetite blog i zamislite da ste tamo. Blogeri su naravno prisutni i na Facebook-u i ostalim društvenim mrežama, gde postuju komentare, fotografije i prate dešavanja iz minuta u minut. Uz ekipu SDCC Unofficial bloga teško da možete nešto propustiti, pa je ugodjaj stvaran.

M.L.   

Možda te još zanima:

.

Za dobro volontiranje informisanost je ključna

"Ako želimo da naše nade ka građenju boljeg i bezbednijeg sveta postanu više od želje, više nego ikad trebaće nam…

.

GTA San Andreas aktuelan i posle 15 godina

GTA San Anderas je ovog oktobra napunio 15 godina. Kada se ova igra pojavila, 2004. godine, predstavljala je revoluciju u…

.

Ulaganje u nauku ključ za bolju budućnost

Dr Aleksandra Cvetanović, naučna saradnica na Katedri za biotehnologiju i farmaceutsko inženjerstvo novosadskog Tehnološkog fakulteta, jedna je od 14 dobitnika…

.

Debata: Mladi protiv zločina iz mržnje

Krovna organizacija mladih Srbije u saradnji sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) sprovodi projekat "Osvesti se – posveti…

.

Život je improvizacija

Novosađanka Milena Jančurić mlada je flautistkinja koja je nastupala na ovogodišnjem Novosadskom jazz festivalu, uz naše najeminentnije jazz muzičare. U karijeri…

.

Aleksandri Cvetanović nagrada za najbolju mladu naučnicu

Mlada naučnica Aleksandra Cvetanović dobitnica je nagrade Danubius Young Scientist, koju uručuju austrijsko ministarstvo za obrazovanje, nauku i istraživanje i…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo