...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Web

Aplikacija za kompleksne matematičke probleme

10.12.2019.

Digitroni nas ne mogu spasiti od kompleksnijih matematičkih zadataka. Zbog toga je Microsoft odlučio da reši ovaj problem i lansirao aplikaciju Microsoft Math Solver.

.

foto: pexels 

Kako prenosi Ubergizmo, ova aplikacija je zanimljiva najpre zbog toga što može da rešava i nešto kompleksnije matematičke probleme, a najbolji deo je što korisnik čak ne mora ni da unese problem u aplikaciju – dovoljno je da skenira ručno ispisani zadatak, te dalje računanje prepusti veštačkoj inteligenciji.

Aplikacija se tako oslanja na AI sistem, a ukoliko se naiđe na problem koji ne može da se reši, aplikacija korisnika preusmerava na Bing gde može dalje da traga za rešenjem.

Ona nudi i korisne video tutoriale, što korisnicima omogućava da bolje razumeju neki matematički koncept i samostalno u budućnosti rešavaju slične zadatke. Math Solver aplikacija je još uvek u beta verziji, a zainteresovani već mogu da je testiraju.

Možda te još zanima:

.

Druga strana društvenih mreža: edukativni sadržaji za mlade

U poslednje vreme sve više kreatora se odlučuje da na društvene mreže plasira edukativan sadržaj, koga, sada već poslovično manjka.…

.

Maj mesec matematike

Naučno’popularna manifestacija "Maj mesec matematike" počinje 11. maja i trajaće do kraja meseca. "Stvarnost očima velikih podataka" je slogan ovogodišnjeg…

.

Besplatna priprema za prijemni ispit na PMF-u

Departman za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta organizuje besplatne online pripreme za srednjoškolce, za prijemne ispite iz matematike i informatike.

.

Na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi srednjoškolcima iz Srbije četiri medalje

Na 28. Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Bukureštu, četvoročlana ekipa Srbije osvojila je tri srebrne i jednu bronzanu medalju, saopštilo je…

.

Učim matematiku na Pornhubu, stvarno

Kada neko spomene Pornhub, odmah pomislimo na pornografiju. Ali nije baš tako. Verovali ili ne, ima tu i časova matematike.

.

Kalkulator koji može sve

Kalkluatori koji su unapred instalirani na telefone imaju, uglavnom, mogućnost rešavanja samo najosnovnijih matematičkih operacija. Zato je tu All-In-One Calculator,…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo