...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Web

Aplikacija za kompleksne matematičke probleme

10.12.2019.

Digitroni nas ne mogu spasiti od kompleksnijih matematičkih zadataka. Zbog toga je Microsoft odlučio da reši ovaj problem i lansirao aplikaciju Microsoft Math Solver.

.

foto: pexels 

Kako prenosi Ubergizmo, ova aplikacija je zanimljiva najpre zbog toga što može da rešava i nešto kompleksnije matematičke probleme, a najbolji deo je što korisnik čak ne mora ni da unese problem u aplikaciju – dovoljno je da skenira ručno ispisani zadatak, te dalje računanje prepusti veštačkoj inteligenciji.

Aplikacija se tako oslanja na AI sistem, a ukoliko se naiđe na problem koji ne može da se reši, aplikacija korisnika preusmerava na Bing gde može dalje da traga za rešenjem.

Ona nudi i korisne video tutoriale, što korisnicima omogućava da bolje razumeju neki matematički koncept i samostalno u budućnosti rešavaju slične zadatke. Math Solver aplikacija je još uvek u beta verziji, a zainteresovani već mogu da je testiraju.

Možda te još zanima:

.

Tetris sa brojevima

Umor od praznika nas polako stiže, pa samo pripremili nešto za ragibavanje moždanih vijuga - tetris sa brojevima!

.

Fotkom do rešenja

Ima nas kojima računanje nije jača strana. Baš zbog toga, našli smo aplikaciju koja će rešiti probleme, one matematičke prirode. 

.

Rešite sve matematičke probleme

Verovatno vam se bar jednom desilo da pri rešavanju matematičkog zadatka ne uspete da rešite jedan deo, što za posledicu…

.

Sve je lako kad znaš matematiku

Predavanje na temu "Sve je lako kad znaš" biće održano u četvrtak 23. novembra u 19 časova na Prirodno-matematičkom fakultetu…

.

Mathway.com - online učitelj matematike

Bez obzira trebaju li vam brze matematičke računice, statistički rezultati ili prosto studirate prirodne nauke, postoji mesto na webu koje…

.

Vežbaj kod kuće

Ako ste odlučili da vežbate kod kuće, zaista morate da se potrudite da budete redovni sa treninzima. Zbog toga imamo…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Radio Gruvanje

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo