...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

"God of War" serijal se nastavlja u velikom stilu

05.11.2022.

"God of War" je serijal koji se vartio na veliku pozornicu ributom iz 2018. godine. Kritike su bile odlične, igrači su bili prezadovovljni, prodaja je bila odlična - dovoljno razloga da Sony razmišlja o nastavku koji će se pojaviti u prodaji 9. novembra.

.

Mnogi kritičari optimistično tvrde da će ovo biti "prvi klasik u PS5 eri" i sudeći po trejlerima i promotivnim snimcima koje smo mogli da vidimo čini se da su u pravu. Igra je, kao i njena prethodnica iz 2018. godine, bazirana na nordijskoj i grčkoj mitologiji.

Tada smo pratili Kratosa, bivšeg grčkog boga rata koji je ušao u sukob sa nordijskim bogovima, na njihovom terenu, u hladnoj Skandinavji. Isti akteri nas čekaju i sada, s tim što je Kratos dobio pojačanje u vidu svog sina Atreusa.

Ragnarök, po nordijskoj mitologoiji, predstavlja seriju događaja, pre svega velikih bitaka i prirodnih katastrofa, koje vode ka smrti velikih nordijskih božanstava kao što su Odin ili Thor. Sve se po mitologiji završava velikom poplavom koja uništava svet. Idealana podloga za video igru, zar ne. Da li će naši junaci uspeti da izbegnu ovu sudbinu, ostaje da vidimo na kraju kampanje koja traje preko 30 sati.

Osim odlične priče, najprivlačniji deo igre su svakako borbe koje su odlično osmišljene. Kratosovo glavno oružije je sekira, koja deluje zaista moćno. Zamislite kako sve izgleda kada se oči u oči sučite sa nekim protivnikom a sve što imate je ta sekira. Kartos ima gomilu poteza kojima može da savlada protivnike, a na vama je da ih iskoristite na pravi način.

Sve u svemu, novi "God of War" će nam doneti dobar koktel zanimljive priče i još zanimljivijeg gejmpleja. Mnogo je tu novosti i unapređenja u odnosu na prethodnu igru iz 2018. godine, pa ni ne treba da čudi što je ovo najiščekivanija igra 2022. godine.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Prvoklasna svemirska misterija

Ove zime sve je nekako u znaku misterija. Publika je jednostavno poludela za filmom "Glass Onion: A Knives Out Mystery",…

.

Age of Empires: Serijal koji je definisao žanr

Ova godina nam je donela gomilu jubileja u svetu gejminga, a jedan njih je i 25 godina od izlaska prvog…

.

World Cup Fantasy - da se još malo nervirate...

Fantasy fudbal je postao sve popularniji u poslednje vreme, naročito kod ljubitelja Premijer lige. FIFA nam je za predstojeći Mondijal…

.

Netflix snima film po igri Gears of War

Adaptacije video igara su sve popularnije, pa tako mnogi, na primer, s nestrpljenjem čekaju HBO seriju The Last of Us. I…

.

Rising Storm: Akcija na kojoj smo svi odrasli

Drugi svetski rat je inspiracija za mnoge video igre, počev od legendarnog Call of Duty serijala. Svaki naslov koji na…

.

Godina u svetu gejminga: Elden Ring pa sve ostalo

Iza nas je još jedna uzbudljiva godina puna dobrih video igara - pored standardnih serijala, kao što su FIFA ili…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo