...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

Fortnite - čudno mesto za koncerte

25.04.2020.

Od momenta kada je nastala prva video igra pa sve do danas, jedan od imperativa koje programeri imaju pri  njihovoj izradi je da one što više imitiraju stvarnost. Neke igre, poput naslova Second Life, to su shvatile bukvalno, dok druge uzimaju samo elemente iy naše svakodnevnice. Fortnite, koji postoji od 2017. godine, ima zavidnu armiju igrača i razvija se upravo u smeru alternativne realnosti.

.

Kako zamisliti realnost bez muzike? Fortnite je bio mesto na kome je proteklog četvrtka američki reper Travis Scott održao pravi koncertni nastup pod nazivom Astronomical. Sve je trajalo nekih 15 minuta i svaki sekund tog nastupa je bio isplaniran do najsitnijih detalja. Pesme su pratili svetlosni efekti, a menjalo se i okruženje - igrači su u jednom momentu bili u oblacima, a u drugom pod vodom, sve u zavisnosti od muzike.

Sa strane igrača, posetilaca koncerta, sve izgleda kao u stvarnosti. Na koncert ste morali da dođete ranije, da bi zauzeli što bolje mesto. Bilo je i onih koji su se gurali za mesto u prvom redu, ali i onih koji su celu stvar gledali sa strane, kao i inače.

Nastup je uspeo da privuče oko 12,3 miliona igrača, što znači da je bio najposećeniji "događaj" u Fortnite univerzumu. Travis Scott nije prvi koji imao čast da održi ovakav koncert, pre njega je na sličan način u februaru 2019. godine nastupio di-džej Marshmello, koji je okupio malo manju publiku od oko 10,7 miliona igrača. Da li je ovolikoj poseti doprineo i karantin u kome živi veći deo sveta, veliko je pitanje, ali sigurno je da Travis Scott neće imati priliku da ponovo okupi toliku publiku na nakom svom nastupu.

fortnite jpg

Osnivač kompanije Epic Games, koja stoji iza igre Fortnite, nedavno je na društvenoj mreži Twitter upitan da li Fortnite vidi kao video igru ili platformu, neku vrstu društvene mreže. Njegov odgovor je bio da je Fortnite video igra, ali je i zamolio da mu se ovo pitanje postavi ponovo za godinu dana. Čitajući između redova, možemo videti smer u kome će Fotnite ići. Epic Games je pre godinu dana saopštio da Fortnite ima oko 250 miliona registrovanih korisnika, što je, na primer, više od broja koji ima Snapchat.

M. L.

Možda te još zanima:

.

Otkazana i e-sport takmičenja

U moru događaja koji su otkazani, a trebali su da se održe ove godine, ima i onih koji su vezani…

.

Fortnite ostao bez jedne od najpopularnijih oblasti

Ma koliko Epic Games voleo da eksperimentiše sa teritorijama na Fortnite mapi, oblast Tilted Towers, jedna od omiljenih tački za spuštanje igrača, biće…

.

Fortnite dovodi u stanje potpune zavisnosti

Video igra Fortnite Battle Royale je toliko zavisna da je postala štetna i utiče na školarce čiji su roditelji prisiljeni da…

.

Disney i Marvel organizuju panel o video igrama

Uskoro će biti održan Diznijev D23 Expo, a jedan panel na koji vredi obratiti pažnju se odnosi na igre. Biće…

.

Overcooked: Kuvanje bez recepta!

Ako ne volite da vidite sudoperu punu prljavih sudova, ako ne volite da vam prsti mirišu na crni luk, ako…

.

Vreme je za Street Fighter 6!

Novi naslov u Street Fighter serijalu ugledaće stvetlost dana 2023. godine. Sudeći po do sada dostupnim informacijama, kreatori su se…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:10 Pesma dana

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo