...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Fortnite dovodi u stanje potpune zavisnosti

30.11.2018.

Video igra Fortnite Battle Royale je toliko zavisna da je postala štetna i utiče na školarce čiji su roditelji prisiljeni da ih pošalju na rehabilitaciju za video igre, navodi se u izveštaju Bloomberga u kome razni stručnjaci ovu igricu porede sa drogom. 

.

Lorrine Marer, britanski stručnjak za ponašanje koji radi sa decom koja imaju probleme sa zavisnošću, poredi igricu sa drogom koja izaziva najveću zavisnost.

Fortnite-ova zavisna priroda je zabeležena i u pravnim slučajevima. Ranije ove godine prijavljeno je da je u Velikoj Britaniji bilo više slučajeva razvoda, u kojima je Fortnite naveden kao jedan od glavnih razloga. 

Mediji su ranije pisali o tome da su igre kao što je World of Warcraft krive za to što su igrači zanemarivali svoje dužnosti u stvarnom svetu, kao što su briga o deci ili čak briga o sopstvenom zdravlju. 

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je takođe nedavno priznala "gaming disorder" kao bolest, gde je definisano da toj grupi pripadaju igrači koji daju veći prioritet igrama u meri u kojoj ona ima prednost u odnosu na druge životne interese i aktivnosti.

Možda te još zanima:

.

Otkazana i e-sport takmičenja

U moru događaja koji su otkazani, a trebali su da se održe ove godine, ima i onih koji su vezani…

.

Fortnite - čudno mesto za koncerte

Od momenta kada je nastala prva video igra pa sve do danas, jedan od imperativa koje programeri imaju pri  njihovoj…

.

Fortnite ostao bez jedne od najpopularnijih oblasti

Ma koliko Epic Games voleo da eksperimentiše sa teritorijama na Fortnite mapi, oblast Tilted Towers, jedna od omiljenih tački za spuštanje igrača, biće…

.

Igra za čelične živce

Neki od ljudi iz naše redakcije dosadna predavanja na fakultetima provodili su tako što su visili na telefonima. Usput su…

.

Milion igrača za samo osam sati od lansiranja igre!

Iako nije postojala nikakva reklamna kampanja, Apex Legends je video igra koja je uspela da za jako kratko vreme sakupi…

.

Stiže nastavak igrice The Walking Dead

The Walking Dead: The Final Season Episode 3 biće objavljen u januaru 2019. godine pod nazivom "Broken Toys" za koju…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:10 Pesma dana

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo