...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

DiRT uvek ponudi nešto novo

09.05.2020.

Kraj godine nam donosi i novu seriju igračkih konzola, što je odlična prilika i izdavačima da daju sve od sebe i obraduju nas gomilom novih naslova. Codemasters je novi DiRT 5 predstavio upravo na Inside Xbox događaju gde su predastavljene igre pripremljene za novo čedo Microsofta - Xbox X.

.

Iako se igre iz ovog serijala pojavljuju na svakih godinu ili dve, Codemasters uvek ponudi nešto novo igračima. Najviše promena i novosti je vezano za grafički aspekt igre koja će moći da se igra u 4K rezoluciji. Po onome što se da videti u kratkom trejleru, vizuelni efekti deluju zaista zanimljivo. Blato, voda, sunce, kiša - sve izgleda prilično realno. Ponekad, ovoliko efekata može i da odvuče pažnju od same igre, ali ovde je sve spakovano po meri i doprinosi boljem doživalju vožnje.

dirt3 png

Pa, da pređemo i na ono najvažnije - vožnju. Sigurno postoje igre koje imaju bolju fiziku od DiRT naslova, ali one sigurno nisu ni upola zanimljive. Ono što je Need for Speed za ulične trke, to je DiRT za reli. Kao i u prethodnim naslovima i sada ćemo imati priliku da svoje vozačko umeće isprobamo na raznoraznim svetskim lokacijama, od Njujorka i Kine, do Norveške i Brazila. Nemojte da se začudite ako se u sred trke vreme promeni od sunčanog do olujnog, jer novi engine omogućava i to.

Ako se odlučite za karijerni mod u igri, koji je, kako kažu programeri, najrazvijeniji do sada, kroz njega će vas voditi poznati glasovi - Nolan North i Troy Baker. U zavisnosti od toga kako napreduje vaša karijera, moći ćete da potpisujete ugovore sa različitim sponzorima i da tako otvarate nove vrste automobila koje možete voziti na trkama. Tu je, kao i što smo navikli, gomila različitih tipova trka - od klasičnih relija sve do uličnih trka. Igru ne morate igrati sami, jer je tu podrška za do 12 drugih igrača u multuplayer modu, odnoso, četiri ako se odlučite za splitscreen.

dirt2 png

Ovo će biti ukupno 14. naslov u Colin McRae Rally serijalu, sa kojim se družimo još od davne 1998. godine. U početku, igre su nosile upravo taj naziv i tako je bilo sve do 2011. godine kada serijal počinje da nosi naziv DiRT. Ako niste znali, Colin McRae je bio škotski reli vozač i jedna od legendi Svetskog reli šampionata (WRC-a). Colin je poginuo u padu helikoptera 2007. godine, ali njegovo ime je nastavilo da živi u svetu video igara.

Ilustracije: Print Screen / YouTube

M. L.

Možda te još zanima:

.

See it my way objavili spot za pesmu "Dirt"

Novosadski akustik emo duo See it my way, objavio je spot za pesmu "Dirt". Za razliku od dosadašnjeg materijala, ovde…

.

Worth it - velika bajkerska avantura

Leo Gamboc je momak iz Umaga koji se bavi mountain bikingom i dirt jumpingom. Ove godine odlučio je da krene…

.

Bukovac raj za ekstremne sportiste

Mesto Bukovac u blizini Novog Sada svakim danom postaje sve zanimljivija destinacija za ljubitelje ekstermnog sporta. Nakon biciklističkih trka i…

.

Forza Horizon 5 - igra koja je oborila rekorde

Dobili smo novu zvezdu među trkačim igrama! Forza Horizon 5 je za samo deset dana od lansiranja našla put do…

.

Diskvalifikovan zbog varanja u online trci

Svet automoto sporta je na pauzi zbog koronavirusa. Trke u raznim konkurencija, od Moto GP-a do Formule se održavaju preko…

.

Nova YouTube zanimacija - trke klikera!

Ko god nije mogao da zamsili kako izgleda svet bez sporta, u proteklih nekoliko meseci mogao je da vidi kako…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo