.
Trenutno
Album nedelje
 Dušan Majkić
Lifestyle / Tehnologija

Žurka na Fejsu uz novu opciju Messengera

29.12.2016.

Vreme je žurki i provoda, još je par dana do proslave Nove godine, a Facebook se dosetio kako da nekima ulepša ovaj deo godine novim update-om. Ipak živimo u sajber vremenu, pa ne čudi što novi Messengerov kod predlaže da upravo taj provod premestimo na mreže.

.

Naime, od sada ćete u jedan grupni čet moći da dodate više desetina ljudi! Možda ova nova opcija nekom totalno ulepša novogodišnje praznike. Možda neko od nas bude među prvim ljudima koji je ikada napravio žurku za stvarne ljude na jednoj društvenoj mreži! U svakom slučaju, opciju za grupni čet sa zaista velikim brojem ljudi Facebook uvodi u svoju aplikaciju Messenger.

Kako navode svetski tech magazini, Facebook nam od sada nudi opciju da u istom video chatu učestvuje čak 50 osoba. Sluti na potencijalni haos, jer sama ideja da pratite 50 čet prozora na ekranima svojih uređaja čini se poprilično komplikovanom.

Međutim, u pitanju je update koji će zaista moći da se koristi za razgovor više ljudi. Da bi mogli da svoje prijatelje u isto vreme vidite i sa njima razgovarate, aplikacija će sama izbacivati u vidno polje baš onu osobu koja u tom momentu govori. Tačnije, kada u razgovoru učestvuje više od šest osoba, u videu ćete videti samo aktivne učesnike komunikacije ili one koje lično odaberete.

Ovaj novitet je deo novogodišnjh poklona koje je Facebook pripremio za svoje korisnike, tako da će za neke ove zime tehnologija biti glavni alat za zanemarivanje fizičke udaljenosti i vremenske razlike. Na veliku novogodišnju Facebook žurku sada mogu da vam dođu prijatelji i rodbina iz celog sveta, a da ni ne prekorače svoj prag.

M.L.

.
LinkedIn uvodi novu opciju - Skills Assessment kvizove za procenu veština. Kratki, standardizovani testovi omogućiće vam da dokažete…
.
Nije problem pronaći video. Problem je pronaći jedan kratak deo video snimka koji traje više od 2 minuta. Rešenje izgleda stiže.
.
Niko ko koristi Viber za komunikaciju ne može baš da odoli preslatkim stikerima. Ono što je međutim još bolje, jeste da će ti…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?