...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Žurka na Fejsu uz novu opciju Messengera

29.12.2016.

Vreme je žurki i provoda, još je par dana do proslave Nove godine, a Facebook se dosetio kako da nekima ulepša ovaj deo godine novim update-om. Ipak živimo u sajber vremenu, pa ne čudi što novi Messengerov kod predlaže da upravo taj provod premestimo na mreže.

.

Naime, od sada ćete u jedan grupni čet moći da dodate više desetina ljudi! Možda ova nova opcija nekom totalno ulepša novogodišnje praznike. Možda neko od nas bude među prvim ljudima koji je ikada napravio žurku za stvarne ljude na jednoj društvenoj mreži! U svakom slučaju, opciju za grupni čet sa zaista velikim brojem ljudi Facebook uvodi u svoju aplikaciju Messenger.

Kako navode svetski tech magazini, Facebook nam od sada nudi opciju da u istom video chatu učestvuje čak 50 osoba. Sluti na potencijalni haos, jer sama ideja da pratite 50 čet prozora na ekranima svojih uređaja čini se poprilično komplikovanom.

Međutim, u pitanju je update koji će zaista moći da se koristi za razgovor više ljudi. Da bi mogli da svoje prijatelje u isto vreme vidite i sa njima razgovarate, aplikacija će sama izbacivati u vidno polje baš onu osobu koja u tom momentu govori. Tačnije, kada u razgovoru učestvuje više od šest osoba, u videu ćete videti samo aktivne učesnike komunikacije ili one koje lično odaberete.

Ovaj novitet je deo novogodišnjh poklona koje je Facebook pripremio za svoje korisnike, tako da će za neke ove zime tehnologija biti glavni alat za zanemarivanje fizičke udaljenosti i vremenske razlike. Na veliku novogodišnju Facebook žurku sada mogu da vam dođu prijatelji i rodbina iz celog sveta, a da ni ne prekorače svoj prag.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

48.000 kompanija dalo Facebooku podatke o jednoj osobi

Facebook dobija podatke o korisnicima od velikog broja različitih kompanija, a nova studija koju je sproveo Consumer Reports daje bolji…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo