...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Za sada WhatsApp i FB neće deliti podatke korisnika

16.03.2018.

Iz kompanije WhatsApp nedavno je saopšteno da se podaci korisnika neće deliti sa Facebookom, kako bi se ispoštovao zakon o zaštiti podataka na području Evrope.

.

Tome je prethodilo pokretanje istrage u Velikoj Britaniji u cilju utvrđivanja da li je legalno da WhatsApp deli podatke svojih korisnika sa kompanijom Facebook, a da ne dođe do kršenja zakona u Velikoj Britaniji. Istraga je uvtrdila da ova aplikacija ne sme svoje podatke da prosleđuje drugim kompanijama. 

Nakon Velike Britanije i Francuska je zatražila od obe kompanije da se u roku od mesec dana prestane sa deljenjem informacija. Međutim, kako bi novi evropski zakon o zaštiti podataka na snagu trebalo da stupi u maju, odnosiće se na celu Evropsku uniju. 

WhatsApp trenutno radi na ažuriranju svojih pravila o zaštiti podataka. Tek nakon donošenja novog zakona, kompanije će proceniti da li su njihove aktivnosti u skladu sa tim. 

"WhatsApp i te kako brine o privatnosti svojih korisnika. Prikupljamo jako malo podataka i svaka poruka je od početka do kraja šifrovana", rekao je portparol WhatsAppa u saopštenju. 

Možda te još zanima:

.

Gen Z posmatra kako njihovi stariji otkrivaju internet i mimove

Ako pitate starije pripadnike Generacije Z, reći će da u početku beše Fejsbuk. Milenijalci će reći da je postojao i…

.

WhatsApp radi na funkciji "omiljeni kontakti"

WhatsApp, u vlasništvu kompanije Meta, navodno razvija funkciju koja će korisnicima omogućiti odabir omiljenih kontakata radi praktičnijeg postavljanja poziva na…

.

Nema više Seen statusa: Evo kako da sakrijete da ste pročitali poruku na Instagramu

Adam Moseri, šef Instagrama, je objavio screenshot menija za privatnost i sigurnost direktnih poruka, koji pokazuje kako korisnici mogu pristupiti…

.

WhatsApp omogućava prijavu bez lozinke za korisnike Androida

Korisnici WhatsApp-a mogu sigurno da se prijave na svoje naloge koristeći prepoznavanje lica ili skener otiska prsta na svom telefonu…

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

.

Nove opcije na WhatsApp-u za privatnost i pozive

Sa novim ažuriranjem, WhatsApp donosi promene kojima želi da spam pozive načini manje iritantnim, kao i da korisnicima omogući izbor…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo