...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Marko

Lifestyle / Tehnologija

Za sada WhatsApp i FB neće deliti podatke korisnika

16.03.2018.

Iz kompanije WhatsApp nedavno je saopšteno da se podaci korisnika neće deliti sa Facebookom, kako bi se ispoštovao zakon o zaštiti podataka na području Evrope.

.

Tome je prethodilo pokretanje istrage u Velikoj Britaniji u cilju utvrđivanja da li je legalno da WhatsApp deli podatke svojih korisnika sa kompanijom Facebook, a da ne dođe do kršenja zakona u Velikoj Britaniji. Istraga je uvtrdila da ova aplikacija ne sme svoje podatke da prosleđuje drugim kompanijama. 

Nakon Velike Britanije i Francuska je zatražila od obe kompanije da se u roku od mesec dana prestane sa deljenjem informacija. Međutim, kako bi novi evropski zakon o zaštiti podataka na snagu trebalo da stupi u maju, odnosiće se na celu Evropsku uniju. 

WhatsApp trenutno radi na ažuriranju svojih pravila o zaštiti podataka. Tek nakon donošenja novog zakona, kompanije će proceniti da li su njihove aktivnosti u skladu sa tim. 

"WhatsApp i te kako brine o privatnosti svojih korisnika. Prikupljamo jako malo podataka i svaka poruka je od početka do kraja šifrovana", rekao je portparol WhatsAppa u saopštenju. 

Možda te još zanima:

.

Facebook vlasnik četiri najpopularnije aplikacije decenije

Najpopularnije aplikacije u proteklih deset godina su bile igre za mobilne telefone i društvene mreže. Četiri najopularnije aplikacije decenije su,…

.

Reci asistentu da ti pročita poruku

Guglov virtuelni pomoćnik Google Assistant već neko vreme ima mogućnost čitanja poruka dobijenih putem Messages i Hangouts aplikacija.

.

Facebook obeležava teritoriju

Iako gotovo da ne postoji osoba koja ne zna da mreže Instagram i Whatsapp pripadaju kompaniji Facebook, iz Facebooka očigledno…

.

WhatsApp će biti dostupan i na običnim telefonima

Popularna aplikacija WhatsApp od sada će biti dostupna i na običnim telefonima, koje ne pokreću Android ili iOS operativni sistemi. 

.

Gifovi i za Whatsapp

Nakon što su Messinger i Instagram uveli opciju slanja gifova direktno u čet, sada je došao red na Gmail i…

.

Whatsapp na meti hakerskih napada

Veliki broj nas za razgovore koristi aplikaciju Whatsapp, naročito ako nam je neko od prijatelja u inostranstvu. Možda bi bilo…

  • 16:00 Superoperater
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 21:00 Music mix by Marko

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo