...
TRENUTNO17:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

WhatsApp uvodi dodatna ograničenja

09.04.2020.

Ljudi koriste platforme za razmenu poruka više nego ikada ranije. Zbog toga je WhatsApp uveo nove mere u nastojanju da ograniči širenje lažnih vesti.

.

U blog postu na sajtu kompanije navodi se da su primetili značajno povećanje broja prosleđenih poruka na svojoj platformi i da, iako su mnoge od njih relativno bezbedne, ova praksa doprinosi širenju dezinformacija.

"Verujemo da je važno usporiti širenje ovih poruka kako bi WhatsApp ostao mesto za lični razgovor", poručuju iz WhatsApp-a.

Novina je da, ukoliko primite često prosleđenu poruku, onu koja je poslata više od pet puta i obeležena je sa ikonicom dvostruke strelice, moći ćete da je preusmerite samo u jedan chat istovremeno.

Kako prenosi Engadget, ovo nije prvi put da WhatsApp nametne takve mere. Nakon što su i WhatsApp i matična kompanija Facebook optuženi da igraju ključnu ulogu u širenju dezinformacija tokom nasilja u Indiji 2018. godine, WhatsApp je smanjio broj mogućih prenošenja poruka sa 20 na pet.

 

Možda te još zanima:

.

WhatsApp uvodi novu opciju

Foto: www.whatsapp.com Nekada je to bio samo telefonski poziv ili sms poruka, a danas postoje mnogobrojne aplikacije putem kojih se…

.

Instagram spaja chat sa Messenger aplikacijom

Korisnici su počeli da primaju obaveštenja od Instagrama da će uskoro moći da razgovaraju sa prijateljima koji koriste Facebook, odnosno Messenger. Ikona…

.

Blokada WhatsApp platnog sistema u Brazilu

Iako je korisnicima u Brazilu WhatsApp omogućio plaćanje putem svoje aplikacije, Centralna banka Brazila objavila je da do daljnjeg plaćanje…

.

WhatsApp uvodi digitalne novčane transakcije

Popularna aplikacija za razmenu poruka za svoje korisnike uvodi mogućnost digitalnih novčanih transakcija.

.

Viber protiv Whatsappa - borba bez pobednika

Kada se pomene dopisivanje, SMS poruke više nisu prva stvar koja će vam pasti na pamet. Njihovo vreme, polako ali…

.

Ekran na odmotavanje stiže u Ameriku

LG posle Južne Koreje svoj ekran na odmotavanja lansira i na američko tržište i to po ceni od 100.000 dolara. 

  • 16:40 O tome se priča
  • 16:50 Tehnologija
  • 17:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Da li ste se vakcinisali?

Oradio logo