.
Trenutno
Music mix
Lifestyle / Tehnologija

WhatsApp sprečava širenje lažnih vesti

22.01.2019.

Na WhatsAppu će korisnicima uskoro biti ograničen broj poruka koje mogu da se prosleđuju, kako bi se sprečilo širenje dezinformacija, prenosi CNBS

.

Ograničavanje broja kontakata kojima može da se deli određena poruka počinje nakon nedavnih incidenata u Indiji, te je WhatsApp odlučio da ograničenje važi za ceo svet, kako bi se sprečilo širenje lažnih vesti i glasina koje često imaju neželjene posledice.

Ograničenje od pet prosleđivanja trebalo bi da zaštiti korisnike, uspori širenje dezinformacija koje su samo u Indiji uzrokovale nekoliko incidenata sa fatalnim ishodima.

Korisnici su pre ove odluke jednu poruku mogli da proslede na 20 različitih brojeva ili grupa, ali to ograničenje nije donelo željene rezultate, najviše zbog toga što se WhatsApp u zemljama u razvoju koristi kao socijalna platforma, u okviru koje se formiraju grupe od po nekoliko stotina korisnika.

Podsetimo, tokom prošle godine, lažne poruke na WhatsAppu o otmičarima dece izazvale su masovna prebijanja više od desetoro ljudi u Indiji, zbog čega su neki izgubili i život.

.
LinkedIn uvodi novu opciju - Skills Assessment kvizove za procenu veština. Kratki, standardizovani testovi omogućiće vam da dokažete…
.
Nije problem pronaći video. Problem je pronaći jedan kratak deo video snimka koji traje više od 2 minuta. Rešenje izgleda stiže.
.
Niko ko koristi Viber za komunikaciju ne može baš da odoli preslatkim stikerima. Ono što je međutim još bolje, jeste da će ti…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?