.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Tehnologija

Whatsapp na meti hakerskih napada

14.05.2019.

Veliki broj nas za razgovore koristi aplikaciju Whatsapp, naročito ako nam je neko od prijatelja u inostranstvu. Možda bi bilo pametno da ipak malo pripazimo, s obzirom na to da je ova platforma nedavno ponovo bila meta hakerskih napada.

.

Kako je preneo TechCrunch, ovog puta u pitanju je spyware koji se obično prodaje vladama. Ovaj portal izveštava da ranjivost, koja je u WhatsAppu otkrivena pre nekoliko nedelja, može da omogući osobi koja zove da instalira spyware bez obzira da li nam se osoba koju smo pozvali javila ili ne.

Zvanična informacija o tome koliko je uređaja bilo napadnuto nije objavljen, međutim, svako ko ima pristup spajveru, može da nam naruši privatnost na Whatsappu.

Ova kompanija veruje da je relativno mali broj korisnika bio meta napada.

Instalirani Spyware je kreirala NSO Group Pegasus, koji stiže iz Izraela, a uobičajeno se licencira vladama zemalja koje žele da hakuju mete i osobe koje su pod istragom, kao i da bi se pristupilo njihovim uređajima, preneo je Benchmark.

 

.
Kineski AI startap Megvii koji vladu te zemlje snabdeva AI softverom za prepoznavanje lica koji se koristi za praćenje građana,…
.
Ako do sada još uvek niste prešli na Windows koji nije sedmica, pravo je vreme da to učinite u narednih šest meseci.
.
Kako su reklame počele da zauzimaju velik prostor kada je u pitanju Google pretraživanje, ova kompanija mogla bi da povuče potez…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?