...
TRENUTNO18:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

WhatsApp deli brojeve telefona sa Facebookom!

29.08.2016.

Izuzetno popularna aplikacija za komunikaciju WhatsApp počeće da deli brojeve svojih korisnika s društvenom mrežom Facebook, a oni koji to žele da izbegnu mogu da odahnu, s obzirom na to da za ovaj problem postoji rešenje!

.

WhatsApp i Facebook tvrde da će pomenuti vid saradnje omogućiti korisnicima sa ciljem da "lakše nađu prijatelje i poboljšaju iskustvo s proizvodima i reklamama na Facebooku", ali će ujedno i povećati doseg do novih potencijalnih kupaca. 

WhatsApp kao primer navodi mogućnost da banke i aviokompanije koriste broj korisnika kako bi ih obaveštavali o eventualnim ilegalnim transakcijama ili kašnjenju letova.

WhatsApp je obećao da neće prodavati ili deliti brojeve ograšivačima, ali ako vas i dalje brine pomisao na to da bi takav scenario u nekom trenutku mogao da se dogoditi, postoje dve metode da zaštitite svoj broj.

Kada instalirate aplikaciju, nemojte da odaberete opciju "agree" (slažem se), nego opciju "read more" (pročitaj više"). Zatim ugasite opciju "Share my WhatsApp account information with Facebook" (deli informacije o mom WhatsApp nalogu s Facebookom).

Ako ste već instalirali aplikaciju, imate 30 dana da ugasite opciju. Odaberite "settings" (podešavanja), zatim pritisnite "account" (nalog), a onda ugasite tu opciju.

Izvor: Klix.ba

Možda te još zanima:

.

WhatsApp uvodi novu opciju

Foto: www.whatsapp.com Nekada je to bio samo telefonski poziv ili sms poruka, a danas postoje mnogobrojne aplikacije putem kojih se…

.

Instagram spaja chat sa Messenger aplikacijom

Korisnici su počeli da primaju obaveštenja od Instagrama da će uskoro moći da razgovaraju sa prijateljima koji koriste Facebook, odnosno Messenger. Ikona…

.

Blokada WhatsApp platnog sistema u Brazilu

Iako je korisnicima u Brazilu WhatsApp omogućio plaćanje putem svoje aplikacije, Centralna banka Brazila objavila je da do daljnjeg plaćanje…

.

WhatsApp uvodi digitalne novčane transakcije

Popularna aplikacija za razmenu poruka za svoje korisnike uvodi mogućnost digitalnih novčanih transakcija.

.

WhatsApp uvodi dodatna ograničenja

Ljudi koriste platforme za razmenu poruka više nego ikada ranije. Zbog toga je WhatsApp uveo nove mere u nastojanju da…

.

Viber protiv Whatsappa - borba bez pobednika

Kada se pomene dopisivanje, SMS poruke više nisu prva stvar koja će vam pasti na pamet. Njihovo vreme, polako ali…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo