...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Marko

Lifestyle / Tehnologija

Vikipedija činjenice na Fejsbuku?

18.06.2020.

Fejsbuk testira novu funkciju koja u nekim rezultatima pretrage prikazuje činjenične informacije sa Vikipedije, potvrdila je ova kompanija.

.

Kada unesete određene teme u odeljak za pretragu na Fejsbuku, rezultati će uključivati okvir sa desne strane stranice koji sadrži isečke iz članaka sa Vikipedije. Karakteristika je slična Guglovim Nouledž panelima, koji su pružali više informacija o čestim pretragama već godinama. 

Kako prenosi Techcrunch, iz Fejsbuka su rekli da se funkcija testira na pretraživačima na telefonu i desktop verziji, kao i na iOS aplikaciji, mada možda neće biti vidljiva svakom korisniku. Nije poznato koliko dugo će trajati pilot program. 

Ažurirana funkcija pretrage možda je najnoviji pokušaj Facebooka u borbi protiv širenja dezinformacija. Drugi koraci koje je kompanija preduzela u ovom poduhvatu su prethodni pokušaji da označe lažne vesti, rad sa firmama za proveru činjenica i provera identiteta za naloge koji se smatraju sumnjivo popularnim.

Možda te još zanima:

.

Da uvek budete aktuelni na Fejsbuku

Fejsbuk je dodao novu opciju koja će vas upozoriti ako pokušate da podelite staru vest. Ona će prikazati pop-up prozor sa…

.

Kampanja protiv Facebook oglasa

Na pozive organizacije koje se bave zaštitom građanskih prava da prekinu sa oglašavanjem na Facebooku odaziva se sve više kompanija.

.

UK istražuje kako je Facebook kupio Giphy

Velika Britanija i Organizacija za zaštitu konkurencije istražuje Facebook zbog ove kupovine.

.

WhatsApp uvodi digitalne novčane transakcije

Popularna aplikacija za razmenu poruka za svoje korisnike uvodi mogućnost digitalnih novčanih transakcija.

.

Facebook News dostupan u SAD

S obzirom na to da sve veći broj ljudi tvrdi kako se primarno informiše preko Facebooka, ova društvena mreža je…

.

Netflix uklanja nepoželjne sadržaje

Netflix je najavio uvođenje "Remove from row" opcije, koja nepoželjne sadržaje uklanja iz "Continue Watching" sekcije. Tako je pretplatnicima pružena mogućnost…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo