...
TRENUTNO19:00 - 21:00Popodne na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Uskoro Facebook zvučnici

19.02.2018.

Pametni zvučnici su novi trend u svetu potrošačke tehnike. Kategoriju je kreirao i popularizovao Amazon, koji je 2015. godine predstavio Amazon Echo. Sistem se sastoji od zvučnika i virtuelnog asistenta, a može se koristiti za kontrolu pametnih aparata u kući, reprodukciju muzike, slanje poruka, prikaz sportskih rezultata, slušanje vesti i drugo.

.

Izgleda da na tržište pametnih zvučnika planira da se ubaci i Facebook. Najnovije glasine sugerišu da kompanija testira dva pametna zvučnika, kodnih imena Aloha i Fiona. Prema nedavno objavljenom izveštaju, oba modela će imati 15-inčni ekran, koji će korisnicima omogućiti da sa rodbinom i prijateljima komuniciraju preko video chata. Panel će kreirati LG Display, a oba zvučnika će sastaviti Pegatron.

Facebook je potpisao ugovore sa kompanijama Sony i Universal Music kako bi obezbedio sadržaj za pametne zvučnike. Model kodnog imena Aloha će se u maloprodaji naći pod nazivom Portal i imaće više funkcija za društvene mreže nego model sa kodnim imenom Fiona.

Aloha će nuditi i opciju prepoznavanja lica. Zvučnici su prvobitno bili planirani za objavu u maju, ali su odloženi za jul. Nema informacija o tome koji će virtuelni asistent biti implementiran u Facebookove pametne zvučnike.

Izvor: Benchmark.rs

Možda te još zanima:

.

Turniri u video igrama na Facebooku

Facebook Gaming ovih dana otvara nam mogućnost da organizujemo turnire u video igrama.

.

Facebook gasi MSQRD aplikaciju

Verovali ili ne i ova nekada popularna aplikacija sa filterima je u vlasništvu Facebooka, koji je odlučio da je ugasi…

.

Fejsbuk i Instagram biće još više povezani

Trenutno se testira nova funkcija za društvene mreže, koja omogućava deljenje storija na Fejsbuku i Instagramu istovremeno.

.

Google otkazao veliku konferenciju

Kompanija Google objavila je da konferencija Google I/O 2020 neće biti održana, kako ne bi došlo do rizika širenja Korona…

.

Facebook Messenger dobija novi izgled

Posle glavne aplikacije koja je nedavno dobila novi izgled, na red je stigao i Facebook Messenger.

.

Facebook Dating ne stiže u Evropu za Dan zaljubljenih

Evropa će na ovu uslugu morati da sačeka još neko vreme, jer je lansiranje odloženo zbog pitanja privatnosti korisnika, koja su…

  • 17:00 Popodne na O radiju
  • 18:00 Dnevna soba
  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 21:00 90 u 60
  • 22:00 Strip o vedač

Anketa

Da li se pridržavate preporuke o ostajanju kod kuće tokom epidemije korona virusa? 

Oradio logo