...
TRENUTNO17:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Uskoro Facebook zvučnici

19.02.2018.

Pametni zvučnici su novi trend u svetu potrošačke tehnike. Kategoriju je kreirao i popularizovao Amazon, koji je 2015. godine predstavio Amazon Echo. Sistem se sastoji od zvučnika i virtuelnog asistenta, a može se koristiti za kontrolu pametnih aparata u kući, reprodukciju muzike, slanje poruka, prikaz sportskih rezultata, slušanje vesti i drugo.

.

Izgleda da na tržište pametnih zvučnika planira da se ubaci i Facebook. Najnovije glasine sugerišu da kompanija testira dva pametna zvučnika, kodnih imena Aloha i Fiona. Prema nedavno objavljenom izveštaju, oba modela će imati 15-inčni ekran, koji će korisnicima omogućiti da sa rodbinom i prijateljima komuniciraju preko video chata. Panel će kreirati LG Display, a oba zvučnika će sastaviti Pegatron.

Facebook je potpisao ugovore sa kompanijama Sony i Universal Music kako bi obezbedio sadržaj za pametne zvučnike. Model kodnog imena Aloha će se u maloprodaji naći pod nazivom Portal i imaće više funkcija za društvene mreže nego model sa kodnim imenom Fiona.

Aloha će nuditi i opciju prepoznavanja lica. Zvučnici su prvobitno bili planirani za objavu u maju, ali su odloženi za jul. Nema informacija o tome koji će virtuelni asistent biti implementiran u Facebookove pametne zvučnike.

Izvor: Benchmark.rs

Možda te još zanima:

.

Instagram Reels kao konkurenciju TikToku

Tik Toku izgleda ozbiljno otkucava vreme slave

.

Da uvek budete aktuelni na Fejsbuku

Fejsbuk je dodao novu opciju koja će vas upozoriti ako pokušate da podelite staru vest. Ona će prikazati pop-up prozor sa…

.

Kampanja protiv Facebook oglasa

Na pozive organizacije koje se bave zaštitom građanskih prava da prekinu sa oglašavanjem na Facebooku odaziva se sve više kompanija.

.

Vikipedija činjenice na Fejsbuku?

Fejsbuk testira novu funkciju koja u nekim rezultatima pretrage prikazuje činjenične informacije sa Vikipedije, potvrdila je ova kompanija.

.

UK istražuje kako je Facebook kupio Giphy

Velika Britanija i Organizacija za zaštitu konkurencije istražuje Facebook zbog ove kupovine.

.

WhatsApp uvodi digitalne novčane transakcije

Popularna aplikacija za razmenu poruka za svoje korisnike uvodi mogućnost digitalnih novčanih transakcija.

  • 16:10 Gost O radija
  • 16:40 O tome se priča
  • 17:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo