...
TRENUTNO18:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

UK istražuje kako je Facebook kupio Giphy

17.06.2020.

Velika Britanija i Organizacija za zaštitu konkurencije istražuje Facebook zbog ove kupovine.

.

Sva tehnologija i osoblje koji su u okviru Giphy kompanije moraju da ostanu odvojeni od Facebooka sve dok je istraga otvorena, a takođe je najavljeno i da ova akvizicija od skoro 400 miliona dolara neće uticati na ugovore sa drugim partnerima.

Kako prenosi BBC, kada se istraga završi, Giphy će pripasti Instagramu, odnosno, biće integrisan u ovaj razvojni deo Facebooka. Iz sedišta jedne od najvećih društvenih mreža danas obećavaju da druge kompanije koje koriste Giphy neće izgubiti pristup platformi.

Ogromna biblioteka kratkih video animacija Giphy izuzetno je popularna u Facebook aplikacijama, kao što su Messenger, WhatsApp i Instagram.

Možda te još zanima:

.

TikTok kao simbol globalnog rata

Ako ste se rodili nakon 1995. godine, čestitamo, vi ste generacija Z. Politički ste angažovani i osvešćeni, ali samo na…

.

Instagram Reels kao konkurenciju TikToku

Tik Toku izgleda ozbiljno otkucava vreme slave

.

Da uvek budete aktuelni na Fejsbuku

Fejsbuk je dodao novu opciju koja će vas upozoriti ako pokušate da podelite staru vest. Ona će prikazati pop-up prozor sa…

.

Kampanja protiv Facebook oglasa

Na pozive organizacije koje se bave zaštitom građanskih prava da prekinu sa oglašavanjem na Facebooku odaziva se sve više kompanija.

.

Vikipedija činjenice na Fejsbuku?

Fejsbuk testira novu funkciju koja u nekim rezultatima pretrage prikazuje činjenične informacije sa Vikipedije, potvrdila je ova kompanija.

.

Facebook kupio Giphy

Iz godine u godinu sve više se postavlja pitanje da li internet postaje centralizovan. Velike korporacije kupuju manje i to…

  • 15:50 Leto na O radiju
  • 17:20 Gost O radija
  • 18:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo