...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Tinejdžer u zatvoru zbog hakovanja Maska, Gejtsa, Obame...

18.03.2021.

Grejem Ajvan Klark, tinejdžer optužen da stoji iza prošlogodišnje Twitter prevare, priznao je krivicu. Tri godine provešče u zatvoru za maloletnike, jer je, u skladu sa zakonima Floride, osuđen kao "mladi prestupnik", a ne kao odrasla osoba, u kom slučaju bi dobio deset godina zatvora.

.

Klark je uhapšen u julu 2020, kada je još uvek imao 17 godina, zajedno sa još dve osobe, nekoliko nedelja nakon što su hakovali naloge poznatih ličnosti na Twitteru, uključujući Bila Gejtsa, Baraka Obamu, Kanjea Vesta, Ilona Maska i druge.

Oni su sa tih naloga tvitovali da će "udvostručiti svaki bitkoin koji im se pošalje" i na taj način su uspeli da skupe 117.000 dolara, pre nego što su nalozi vraćeni vlasnicima, prenosi Yahoo.

Ispostavilo se da su hakeri koristili veoma lukavu tehniku - socijalni inženjering, kojim su zapravo zadobijali poverenje tačno određenih ljudi koji su zaposleni u Twitteru, a onda putem njihovih naloga dospeli i do ovih ostalih.

Inače, Klark je 2019. godine već bio privođen zbog toga što je krao bitkoine od jednog investitora u Sijetlu, ali pošto je tada imao 17 godina, bio je maloletnik i nije mogao da ide u zatvor.

Izvor:www.b92.net

Možda te još zanima:

.

Hakovano britansko ministarstvo odbrane

Neko je hakovao britansko ministarstvo odbrane, a u Londonu smatraju da su našli krivca.

.

Šest znakova da vam je telefon hakovan

Mobilni telefoni su nam postali produžena ruka. Mnogi važni podaci se nalaze u ovim uređajima, pa zato ne bi valjalo…

.

Snouden pravi dodatak koji sprečava hakovanje telefona

Uzbunjivač Edvard Snouden i njegove kolege hakeri dizajnirali su hardver za mobilne telefone koji bi upozoravali korisnike ukoliko ih neko…

.

Nema više krekovanih video igara?

Kineski hakerski forum 3DM, koji je poznat po skidanju zaštite od piraterije sa video-igara, upozorio je da kroz dve godine…

.

Kompanija za nuklearnu energiju koju podržava Bil Gejts počela gradnju u Vajomingu

Kompanija TerraPower, koju je pored ostalih podržao i Bil Gejts, počela je gradnju svoje prve komercijalne nuklearne elektrane u blizini…

.

Antstream donosi strimovanje igara na iPhone

Antstream Arcade, servis za strimovanje retro video igara, biće uskoro dostupan na iPhone uređajima.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo