...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Šest znakova da vam je telefon hakovan

10.11.2020.

Mobilni telefoni su nam postali produžena ruka. Mnogi važni podaci se nalaze u ovim uređajima, pa zato ne bi valjalo da im je bezbezdnost ugrožena. Ovo je šest najčešćih znakova koji se pojavljuju kada vam neko hakuje telefon.

.

Restartuje se sam od sebe

Ne postoji nijedan razlog da se vaš telefon sam isključuje i uključuje, ukoliko je sve u redu. Dakle, primetite da se restartuje sam od sebe, to može biti znak da vam je telefon ili "zaražen" nekim virusom, ili da je hakovan.

Ne možete da ga isključite

Nemogućnost isključivanja telefona je još jedan znak da je telefon možda hakovan. Umesto da se isključi kada odaberete tu opciju, često će otvarati različite aplikacije, osvetljenje će se samo od sebe menjati i slično.

Brzo se zagreva

Telefon se često brzo zagreje prilikom punjenja. Mada to nije specijalno dobar znak, ako je to jedina situacija kada mu temperatura raste, onda ne morate da se brinete. Međutim, ako primetite da se pregreva iz čista mira i kada ga ne koristite, ili koristite neke osnovne aplikacije, bezbednost može da vam bude ugrožena.

Nepoznati brojevi u pozivima

Kada pogledate nedavne pozive, da li prepoznajete sve brojeve telefona? Ukoliko to nije slučaj, onda bi trebalo da obratite pažnju i preduzmete mere kako biste bili sigurni da vam je telefon bezbedan. Isto važi i za dobijanje poziva od nepoznatih brojeva iz inostranstva.

Visoka potrošnja mobilnih podataka

Verovatno sami znate koliko GB imate u svom paketu ako se postpaid korisnik, odnosno, koliko interneta ste kupili ukoliko ste prepaid. Ipak, nije loše da povremeno proveravate potrošnju mobilnih podataka u aplikaciji svog operatera. Ako primetite neregularnosti - ovo može biti znak da ste hakovani.

Slučajne aplikacije na vašem telefonu

Izuzetno je često da se ljudima tek tako pojave nepoznate aplikacije na telefonu. Ukoliko vam se ovo desi, dva razloga su verovatna - ili imate malware, ili vam je neko hakovao telefon. U svakom slučaju, ni jedno ni drugo nije dobro i vaši podaci su ugroženi.

Izvor:www.b92.net

Možda te još zanima:

.

Ako vam se ikada desilo, a sigurno vam se desilo

Ako vam je telefon ikada upao u vodu ili ste ga polili nekom tečnošću, niste sami u tome. Prema pisanju…

.

LG potvrdio da izlazi sa tržišta mobilnih telefona

Kako se gubici i dalje povećavaju, a milijarde dolara naizgled rasipaju na neobične telefone, elektronski gigant je zvanično podigao belu…

.

Zašto ne treba ostavljati mobilni na punjaču tokom noći

Izdržljivost baterije na mobilnom telefonu mnogima je bitna stavka kada kupuju novi uređaj, ali nešto što brojni ljudi rade, utiče…

.

Honor 10X Lite zvanično u Srbiji

Globalni tehnološki brend Honor objavio je početak zvanične prodaje novog telefona, Honor 10X Lite, koji je u maloprodajama dostupan po preporučenoj ceni od…

.

Kako pravilno održavati telefon?

Niste zadovoljni radom svog Android pametnog telefona? Evo kako da pravilno održavate telefon kako bi vas služio besprekorno. Android uređaji…

.

Prvo zlato, drugo blato, treći Xiaomi

Xiaomi je u trećem kvartalu isporučio rekordnih 46,6 miliona telefona, sada je treći najveći brend smartfona na svetu

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo