TRENUTNO11:00 - 12:00Dnevna soba

Lifestyle / Tehnologija

Spajaju se Whatsapp, Instagram i Messenger?

27.01.2019.

Facebook je odlučio da spoji aplikacije za komuniciranje koje ima u svom vlasništvu. Planira se visoki nivo integracije ovih aplikacija, tako da ćete moći da šaljete poruke na Messenger sa Whatsappa ili Instagrama i obrnuto.

.

Kako prenosi New York Times, jedno objašnjenja zašto Facebook spaja svoje servise za slanje poruka je pojednostavljivanje posla. Jedna od negativnih posledica ovog čina bila bi smanjenje broja ljudi koji bi radili na ažuriranjima, dok bi se, sa druge strane, izbegla trenutna situacije gde se ove aplikacije utrkuju ko će da izbaci neku novu opciju.

Spajanje bi takođe bilo korisno sa poslovne strane, jer bi se omogućilo oglašavanje na više platformi, verovatno slično kao što je sad to moguće na Facebooku i Instagramu. Sa jednom bazom podataka, Facebook bi mnogo lakše ciljao korisnike sa željenim oglasima.

Plan je već pokrenut, što znači da će se prvi rezultati uskoro videti. Kako se očekuje, komunikacija između aplikacija za slanje poruka biće moguća već krajem godine ili najkasnije početkom 2020.

Možda te još zanima:

.

Lifestyle

Reci asistentu da ti pročita poruku

Guglov virtuelni pomoćnik Google Assistant već neko vreme ima mogućnost čitanja poruka dobijenih putem Messages i Hangouts aplikacija.

.

Lifestyle

Facebook obeležava teritoriju

Iako gotovo da ne postoji osoba koja ne zna da mreže Instagram i Whatsapp pripadaju kompaniji Facebook, iz Facebooka očigledno…

.

Lifestyle

WhatsApp će biti dostupan i na običnim telefonima

Popularna aplikacija WhatsApp od sada će biti dostupna i na običnim telefonima, koje ne pokreću Android ili iOS operativni sistemi. 

.

Lifestyle

Gifovi i za Whatsapp

Nakon što su Messinger i Instagram uveli opciju slanja gifova direktno u čet, sada je došao red na Gmail i…

.

Lifestyle

Whatsapp na meti hakerskih napada

Veliki broj nas za razgovore koristi aplikaciju Whatsapp, naročito ako nam je neko od prijatelja u inostranstvu. Možda bi bilo…

.

Lifestyle

Whatsapp povećava mere bezbednosti

WhatsApp je spremio novo ažuriranje za beta verziju aplikacije, koje bi trebalo da poboljša bezbednost korisnika, tako što će za aktivaciju zahtevati…

  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 90 u 60

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo