...
ORADIO UŽIVO

Lifestyle / Tehnologija

Sa Fejsbukom opet sigurnosni propusti

05.03.2019.

Taman kad smo pomislili da se završio niz skandala koji su se ovoj kompaniji dogodili kada je u pitanju privatnost, Fejsbuk nas je ponovo prevario.

.

Ovoga puta, u pitanju je zloupotreba broja telefona koju su korisnici prijavljivali za verifikaciju u dva koraka ili 2FA. Pored toga što se naši brojevi koriste za reklame, sada je moguće i da nas neko pronađe na fejsu samo uz pomoć tog broja, prenosi Benchmark.

Ne postoji način da se te informacije načine privatnim nakon što ih korisnik pošalje Fejsbuku. Moguće je izabrati samo da li broj mogu da vide svi, prijatelji prijatelja ili samo prijatelji.

Međutim, čak i ako limitiramo dostupnost vidljivosti broja, svako ko ima vaš broj telefona će moći da nas pronađe nakon što uploaduje svoj adresar na Fejsbuk.

Kada je u pitanju reakcija Fejsbuka na ovaj događaj - ne deluju baš zabrinuto.

Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

48.000 kompanija dalo Facebooku podatke o jednoj osobi

Facebook dobija podatke o korisnicima od velikog broja različitih kompanija, a nova studija koju je sproveo Consumer Reports daje bolji…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo