...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Posle svinja i majmuni igraju video igre mislima!

02.02.2021.

Kompanija Neuralink, koja je u vlasništvu kontroverznog biznismena Ilona Maska, je ugradila čip u mozak jednog majmuna, kako bi mogao da igra video igre.

.

Mask je na aplikaciji Clubhouse otkrio da njegova kompanija testira ovu tehnologiju na novim životinjama, pre toga su radili isto to na svinjama.

"On je srećan majmun", istakao je Mask na toj društvenoj mreži zatvorenog tipa. Najavio je da će se otprilike za mesec dana pojaviti i video snimci. Projekat kompanije Neuralink otkriven je 2017. godine i izazvao je lavinu komentara. 

"Imamo majmuna sa bežičnim implantom u lobanji, sa sve tankim žicama, a sa svojim umom može da igra video igre. Ne možete da vidite gde se taj implant nalazi, on je veoma srećan majmun. Imamo neke od najlepših majmuna na svetu. Mi želimo da oni međusobno igraju umni Pong (stoni-tenis video igra), to bi bilo veoma kul!", rekao je Ilon Mask.

Mask je potom otkrio da je glavni cilj povezivanje tehnologije sa mozgom taj da svi ljudi koji su pretrpeli povrede mozga i kičme uz pomoć ovog implanta nadoknade sve izgubljene kapacitete. "Postoje primitivne verzije ovog uređaja sa žicama koje vire iz glave, ali to dođe kao FitBit u vašoj lobanji sa malenim žicama koje idu direktno u mozak", zaključio je Mask.

Izvor:www.mondo.rs

Možda te još zanima:

.

Prvi čovek kojem je ugrađen moždani implant upravlja mišem pomoću misli

Prvi čovek kojem je ugrađen moždani implant kompanije za medicinsku tehnologiju Ilona Maska, Neuralink, u potpunosti se oporavio i može…

.

Ilon Mask počeo čipovanje ljudi

Neuralink čip prvi put je ugrađen u mozak čoveka, a pacijent se uspešno oporavlja, objavio je Ilon Mask, osnivač te…

.

Neuralink otvorio prijave za testiranje na ljudima

Neuralink, kompanija Ilona Maska, koja se bavi eksperimentalnim testovima i istraživanjima između mozga i računara, konačno je otvorila prijavu za svoje…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo