...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Popularni Youtube kanal izbrisao veći deo sadržaja

23.01.2019.

Machinima YouTube kanal sa 12,4 miliona pretplatnika je u suštini izbrisan sa interneta, pošto je većina videa na kanalu povučena, prenosi Engadget. Poslednji video koji je ostao na ovom kanalu datira od pre godinu dana.

 

.

Ni video kreatori ni korisnici kanala nisu bili obavešteni, izveštava Kotaku, tako da je vest šokirala gejming zajednicu. 

Kako prenosi Engadget, u poslednjih nekoliko godina svašta se dešavalo oko ovog kanala koji je okupljao ljude širom sveta, koji su svoju kreativnost izražavali kroz kreiranje filmova napravljenih isključivo u endžinu nekih igara. To su mogli da budu filmovi vezani za samu igru, ali i nešto potpuno nepovezano. 

Sam Youtube kanal postoji praktično od kad i Youtube (2006) i predstavljao je bazu preko koje su mnogi kreatori mogli da plasiraju svoj sadržaj i tako dobiju izloženost široj publici, a zauzvrat je deo profita išao Machinimi, piše Play. 

Glasine među kreatorima kažu da su oni već neko vreme nezadovoljni konceptom rada i načina na koji se odnose prema korisnicima, što je kulminiralo ovim iznenadnim gašenjem kanala. Sada ostaje da se vidi šta će biti njegova budućnost, ali i budućnost samih kreatora i brojnih radova koji su nestali.

Možda te još zanima:

.

TikTok sa novim funkcijama sve više liči na YouTube

Čini se da TikTok želi da motiviše korisnike da objavljuju horizontalne video-snimke koji su duži od jednog minuta.

.

Kako je hrana osvojila društvene mreže?

Hrana je jednostavno deo svakodnevice. Bilo da sam spremaš nešto, naručuješ dostavu, jedeš u menzi... Samim tim je i priodno…

.

Moć jedne zemlje su ljudi

Italija, Španija, Egipat, Tunis, Francuska, Tajland egzotične su destinacije za putovanje. Ali, ne dovoljno ako pitate Beograđanina Iva Beserovca. Njegova…

.

You Tube Shorts ima 50 milijardi pregleda dnevno

Servis za kratke video klipove, pod nazivom YouTube Shorts, Google je lansirao u julu 2021. godine i od tada je…

.

TikTok sada omogućava duže klipove

TikTok ponovo povećava maksimalnu dužinu videa koji mogu da se postavljaju na tu platformu, ovoga puta sa tri na deset…

.

Nasilje u digitalnom prostoru: kako reagovati i zaustaviti ga i ko je odgovoran?

Tragična vest o smrti mlade jutjuberke Kristine Kike Đukić preplavila je medije, okupirala javne i privatne razgovore. Oglasile su se…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo