.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Tehnologija

Popularni Youtube kanal izbrisao veći deo sadržaja

23.01.2019.

Machinima YouTube kanal sa 12,4 miliona pretplatnika je u suštini izbrisan sa interneta, pošto je većina videa na kanalu povučena, prenosi Engadget. Poslednji video koji je ostao na ovom kanalu datira od pre godinu dana.

 

.

Ni video kreatori ni korisnici kanala nisu bili obavešteni, izveštava Kotaku, tako da je vest šokirala gejming zajednicu. 

Kako prenosi Engadget, u poslednjih nekoliko godina svašta se dešavalo oko ovog kanala koji je okupljao ljude širom sveta, koji su svoju kreativnost izražavali kroz kreiranje filmova napravljenih isključivo u endžinu nekih igara. To su mogli da budu filmovi vezani za samu igru, ali i nešto potpuno nepovezano. 

Sam Youtube kanal postoji praktično od kad i Youtube (2006) i predstavljao je bazu preko koje su mnogi kreatori mogli da plasiraju svoj sadržaj i tako dobiju izloženost široj publici, a zauzvrat je deo profita išao Machinimi, piše Play. 

Glasine među kreatorima kažu da su oni već neko vreme nezadovoljni konceptom rada i načina na koji se odnose prema korisnicima, što je kulminiralo ovim iznenadnim gašenjem kanala. Sada ostaje da se vidi šta će biti njegova budućnost, ali i budućnost samih kreatora i brojnih radova koji su nestali.

.
Iako smo pomalo svi zaboravili da Skajp postoji, od kako smo počeli da koristimo Viber za komunikaciju sa ljudima u drugim zemljama,…
.
Fejsbuk i Instagram ne služe samo za skupljanje lajkova, a Jutjub nije samo za slušanje muzike. Činjenica je da ih velika većina…
.
Ponuda je postavljena na Dream Market prodavnici, uz napomenu da se radi o ukupno 617 miliona naloga, a cena je 20.000 USD (u Bitcoinima).
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Koliko vodite računa o zaštiti svojih podataka na internetu?