...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Nova stream opcija na WhatsApp

25.11.2016.

Danas je Black Friday! Nemojte zaboraviti da posebno u svetu tehnologije na ovaj dan možete ostvariti velike popuste pri kupovini uređaja i prateće opreme. No u današnjoj tehnologiji se ipak zadržavamo na softveru, a ne hardveru.

.

Jedna od omiljenih aplikacija za dopisivanje WhatsApp, uvodi direktno streamovanje videa. Dobro vam je poznato da na aplikacijama za dopisivanje uglavnom morate da prvo downloadujete video koji va je neko poslao, da biste mogli da ga pogledate. Od sada korisnici WhatsApp to više neće morati da rade, preneo je Tehnopolis.

Nova opcija za sada je dostupna samo na Androidu, ali u narednih nekoliko dana trebalo bi da bude spremna i za ostale sisteme.

Da ima sluha za svoje korisnike, WhatsApp je dokazao nedavno kad je uveo video pozive. Nakon brojnih zamerki na račun deljenja video materijala na aplikaciji, sada je uvedena i ova olakšica koja će razveseliti mnoge korisnike.

Do sad, svaki video poslat s WhatsAppa pre gledanja morao je prvo da se downloaduje, a korisnici su se žalili jer su skidali mnogo beskorisnog materijala. Streamovanje funkcioniše kao i na sličnim drugim servisima, poput YouTube-a.

WhatsApp, koji je inače poznat po tome da sporo uvodi novosti, u poslednje vreme agresivno dodaje nove opcije. Nakon uvođenja video poziva i video streama, trenutno testiraju i opciju sličnu Snapchat pričama.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Gen Z posmatra kako njihovi stariji otkrivaju internet i mimove

Ako pitate starije pripadnike Generacije Z, reći će da u početku beše Fejsbuk. Milenijalci će reći da je postojao i…

.

WhatsApp radi na funkciji "omiljeni kontakti"

WhatsApp, u vlasništvu kompanije Meta, navodno razvija funkciju koja će korisnicima omogućiti odabir omiljenih kontakata radi praktičnijeg postavljanja poziva na…

.

Nema više Seen statusa: Evo kako da sakrijete da ste pročitali poruku na Instagramu

Adam Moseri, šef Instagrama, je objavio screenshot menija za privatnost i sigurnost direktnih poruka, koji pokazuje kako korisnici mogu pristupiti…

.

WhatsApp omogućava prijavu bez lozinke za korisnike Androida

Korisnici WhatsApp-a mogu sigurno da se prijave na svoje naloge koristeći prepoznavanje lica ili skener otiska prsta na svom telefonu…

.

WhatsUp poboljšao popularnu funkciju

Za korisnike WhatsAppa stigle su dobre vesti, jer ova popularna aplikacija konačno podržava slanje videa visoke rezolucije.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo