.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Tehnologija

Njima dronovi dostavljaju hranu

09.08.2016.

Krofne, kafa i sendvič s piletinom deo su proizvoda koji su prvi put u SAD dostavljeni na kućnu adresu pomoću civilnih bespilotnih letelica.

.

Porudžbine su dostavljene nakon odobrenja uprave za vazduhoplovstvo, saopštila je u petak razvojna kompanija koja je konstruisala letelicu.

Dostava koju je za trgovački lanac 7-Eleven obavio dron kompanije Flirti dogodila se u Rinu u Nevadi. Pošiljka, u kojoj mogu biti hladni i topli proizvodi, bila je namenjena jednoj porodici.

"Presrećni smo što 7-Eleven, najveći trgovački lanac na svetu, uvodi nove tehnologije i sarađuje s nama u Flirtiju kako bi dostava bespilotnim letelicama postala stvarnost za kupce širom sveta", rekao je Met Svini, glavni direktor razvojne kompanije. "Ovo je tek početak naše saradnje sa 7-Elevenom".

"Ovo je prvi put da jedan distributer sarađuje s kompanijom za dostavu pomoću bespilotnih letelica na prevozu prehrambenih proizvoda od trgovine do kućnog praga", dodao je on. "Planiramo ubuduće da obezbedimo dostavu svih proizvoda iz trgovine za nekoliko minuta".

Na dostavi dronovima rade i drugi trgovci poput velike kompanije za internet prodaju Amazona. Flirti radi i na konstruiranju dronova koji će dopremati pomoćnu opremu o okviru humanitarnih operacija.

Američka savezna agencija za vazduhoplovstvo (FAA) izmenila je ove godine svoje propise kako bi omogućila korišćenje bespilotnih letelica u poslovnu svrhu.

Izvor: Seebiz

.
Kineski AI startap Megvii koji vladu te zemlje snabdeva AI softverom za prepoznavanje lica koji se koristi za praćenje građana,…
.
Ako do sada još uvek niste prešli na Windows koji nije sedmica, pravo je vreme da to učinite u narednih šest meseci.
.
Kako su reklame počele da zauzimaju velik prostor kada je u pitanju Google pretraživanje, ova kompanija mogla bi da povuče potez…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?