...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

GoPro lansira Hero 10 Black Bones, namensku kameru za FPV dronove

15.04.2022.

GoPro je najavio novi dodatak svom asortimanu kamera, a ovaj se malo razlikuje od prethodnih. Zove se Hero 10 Black Bones i dizajniran je prvenstveno za upotrebu kao FPV kamera za dronove.

.

Na mnogo načina, Hero 10 Black Bones je smanjena, lakša verzija Hero 10 Black, ali sa otvorima za hlađenje koji bi trebalo da mu pomognu da snima u većim rezolucijama i brzinama kadrova.

Bones izdanje Hero 10 Black teži samo 54 grama, što ga čini najlakšom GoPro kamerom ikada napravljenom, odnosno, idealnom za montiranje na prednju stranu drona.

Kao i obični Hero 10 Black, pokreće ga GP2 procesor, koji nudi do 5K 4:3 video pri 30 kadrova u sekundi, 4K video pri 60 kadrova u sekundi ili 2,7K video do 120 kadrova u sekundi.

Kao i kod bilo kojeg GoPro-a, možete ga kontrolisati pomoću dva dugmeta na kameri ili koristiti aplikaciju Quik za pametne telefone, GoPro-ov 'The Remote' ili čak predajnik drona.

GoPro Hero 10 Black Bones biće dostupan u SAD za 399 dolara sa uključenom 12-mesečnom pretplatom na GoPro - ili 499 dolara bez - direktno od GoPro-a. Na žalost, za sada nema informacija da li će biti u prodaji i van SAD-a.

Izvor:www.benchmark.rs

Možda te još zanima:

.

Dronovi i veštačka inteligencija ključni u borbi protiv šumskih požara na Kipru

Kipar, poznat kao popularna destinacija za turiste iz Srbije, suočava se sa godišnjim izazovima usled toplih i suvih leta koja…

.

Kina uspešno testirala dron za modifikaciju vremena

Uspeh prvog leta označava proboj za bespilotne letelice (UAV) kineske proizvodnje za detekciju i modifikaciju vremenskih prilika. Može doprineti smanjenju…

.

Dron za malu i veliku decu

Šta bi večite dečake moglo da obraduje više od drona? Paaaa, dron koji mogu sami da dizajniraju, dron od Lego…

.

Leti leti taksi

Leteći taksi bi uskoro mogao da postane stvarnost, zahvaljujući novoj tehnologiji baterija, koja je trenutno u fazi razvoja...

.

Studentima u Arizoni klopu donose dronovi

"Starship" zna da sačeka crveno svetlo na semaforu, zna da izbegne prepreke, a zna i da se popne na ivičnjak...

.

Veštačka inteligencija misli da ima dete

Sajt 404 Media izveštava o neobičnoj situaciji kada je u pitanju veštačka inteligencija, a u glavnoj ulozi se našao Metin…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo