...
TRENUTNO20:00 - 21:00Superoperater

Lifestyle / Tehnologija

Ne nasedajte na lažni "pregled godine" na Facebook-u

14.12.2016.

Video pregled godine na izmaku na najvećoj društvenoj mreži sveta može biti zabavan, ali treba da znate da je samo jedna aplikacija autentična i sigurna za korištenje.

.

Kao i ranijih godina, Facebook nam tokom decembra nudi kratak video s pregledom najznačajnijih (kako on to vidi) trenutaka zabeleženih u vidu objava i fotografija tokom boravka na njegovim stranicama.

Međutim, pojavile su se i prevarantske aplikacije koje od vas zahtevaju da lajkujete neku stranicu, podelite objavu ili komentar, kako biste došli do svog video pregleda 2016.

Naravno, do "Year in Review" videa možete doći bez toga - dovoljno je da odete na Facebook.com/yearinreview2016. U stvari, Facebook će vam je verovatno sam ponuditi pre nego što bilo šta napravite.

Zato nemojte nasedati na lažne pozive u kojima se od vas traži da nešto preduzmete. Naročito nemojte ostavljati osetljive lične podatke i preuzimati i instalirati softver iz izvora u koji nemate apsolutno poverenje.

Izvor: TPortal.hr

Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

48.000 kompanija dalo Facebooku podatke o jednoj osobi

Facebook dobija podatke o korisnicima od velikog broja različitih kompanija, a nova studija koju je sproveo Consumer Reports daje bolji…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo