.
Trenutno
Music mix
Lifestyle / Tehnologija

Marc Levoy besplatno podelio znanje o digitalnoj fotografiji

05.09.2016.

Kada govorimo o pionirima digitalne fotografije, Marc Levoy je jedno od onih imena koje pripadaju samom vrhu liste najboljih. Njegov rad doveo je do mnogobrojnih tehničkih inovacija koje danas koristimo u oblasti kompjuterskoi generisanih fotografija (CGI). Od 2009. godine do danas, on i predaje digitalnu fotografiju na Stanford univerzitetu u SAD.

.

Foto: Screenshot

Ovaj velikan digitalne fotografije je tokom 2016. godine obnovio i osvežio svoj kurs sa Stanforda i takvog ga predastavio na predavanju održanom tokom proleća, a sada je ovaj celokupni kurs dostupan besplatno na internetu. Polaznici kursa nemaju potrebe za bilo kakvim predznanjem iz oblasti fotografije. On pokriva gotovo sve što treba da znate o fotkanju. Pokriva mnoštvo tehničkih aspekata, od osnova, do ekstremnih dubina.

Besplatan kurs nalazi se na Google-ovom sajtu, a sati i sati besplatnog video materijala koji donose Levoyevo predavanje biće dostupni u naredna četiri meseca. Predstavio je i nekoliko web based aplikacija, koje će vam pomoći da razumete neke dublje tehničke koncepte fotografije. Takođe, Levoy je zadao i nekoliko praktičnih zadataka, koji će vam pomoći da se motivišete, izazovete sebe da isprobate nove veštine koje ćete nesumljivo uspeti da dobijete kroz ova predavanja.

Materijala je puno, ali kako prenose foto mediji, on je vredan svakog sekunda gledanja i čitanja!

M.L.

.
LinkedIn uvodi novu opciju - Skills Assessment kvizove za procenu veština. Kratki, standardizovani testovi omogućiće vam da dokažete…
.
Nije problem pronaći video. Problem je pronaći jedan kratak deo video snimka koji traje više od 2 minuta. Rešenje izgleda stiže.
.
Niko ko koristi Viber za komunikaciju ne može baš da odoli preslatkim stikerima. Ono što je međutim još bolje, jeste da će ti…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?