.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Tehnologija

Linux će podržavati Windows igrice

28.08.2018.

Svako ko nije programer, a dobije priliku da se susretne sa Linux-om, uglavnom se samo udalji od računara. Međutim, Linux nije toliko zahtevan, a uz to se stalno radi na njegovom unapređenju. 

.

Američka kompanija koja se bavi razvojem video igara i digitalnom prodajom Valve, objavila je ažuriranje za svoju Steam platformu.

Zahvaljujući ažuriranoj platformi, svi Linux korisnici dobiće priliku da testiraju nove igrice, koje su prethodno bile dostupne samo za Microsoft operativni sistem.

Cilj ove odluke jeste da se poboljša kvalitet i performans Windows kompatibilnih rešenja za Steam igre.

Takođe, ovo znači i da će Windows igre koje nemaju Linux verziju, korisnici moći da instaliraju i pokreću direktno iz Steam klijenta, kompletno uz Steamworks i OpenVR podršku.

Postoje i druga poboljšanja među kojima će biti podrška za fullscreen, poboljšana podrška za kontrolere i poboljšane performanse u multi-threaded igrama.

.
Uprkos tome da je sve više onih koji optužuju Netfliks za loš izbor naslova, ova platforma beleži stabilan broj korisnika, pa…
.
Text-to-speech je opcija koja se na zapadu vrlo često koristi, naročito u biznis okruženju. Sada, Google predstavlja novi veštački…
.
Amazon razvija "Netfliks za igre", tj. streaming servis za igre. Reč je o konceptu po kome ovaj servis ustupa hardverske kapacitete…
Program
Kalendar događaja
Januar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Koliko ste skloni postprazničnoj depresiji?