.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Tehnologija

Linux će podržavati Windows igrice

28.08.2018.

Svako ko nije programer, a dobije priliku da se susretne sa Linux-om, uglavnom se samo udalji od računara. Međutim, Linux nije toliko zahtevan, a uz to se stalno radi na njegovom unapređenju. 

.

Američka kompanija koja se bavi razvojem video igara i digitalnom prodajom Valve, objavila je ažuriranje za svoju Steam platformu.

Zahvaljujući ažuriranoj platformi, svi Linux korisnici dobiće priliku da testiraju nove igrice, koje su prethodno bile dostupne samo za Microsoft operativni sistem.

Cilj ove odluke jeste da se poboljša kvalitet i performans Windows kompatibilnih rešenja za Steam igre.

Takođe, ovo znači i da će Windows igre koje nemaju Linux verziju, korisnici moći da instaliraju i pokreću direktno iz Steam klijenta, kompletno uz Steamworks i OpenVR podršku.

Postoje i druga poboljšanja među kojima će biti podrška za fullscreen, poboljšana podrška za kontrolere i poboljšane performanse u multi-threaded igrama.

.
Ideja kontrolisanja predmeta koristeći naš um, izgleda kao scena iz sci-fi filma ili priče, međutim to zapravo nije toliko nedostižno. 
.
Kad god kupimo novi telefon, samo mesec dana kasnije srećemo se sa čestim problemom - baterija je nenormalno slaba. Rešenje je…
.
Ne postoji ništa iritantnije nego kada se pojavi novo ažuriranje za neku aplikaciju, pa onda prvo moramo da je napustimo kako bi…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
Anketa

Koliko institucije u Srbiji rade u interesu građana?