...
ORADIO UŽIVO

Lifestyle / Tehnologija

Interpol ulazi u metaverzum

07.02.2023.

Generalni sekretar Interpola Jirgen Štok izjavio je da globalna policijska agencija istražuje kako bi ta organizacija mogla da kontroliše kriminal u metaverzumu.

.

Metaverzum je koncept o kome se naširoko raspravlja, ali još uvek nije realizovan, kako bi ljudi u budućnosti mogli biti predstavljeni 3D avatarima.

Interpol je sagradio sopstveni prostor virtuelne realnosti, gde korisnici mogu da obavljaju obuku i prisustvuju virtuelnim sastancima.

"Kriminalci su sofisticirani i vrlo brzo se prilagođavaju svakom novom tehnološkom alatu koji je dostupan. Moramo da budemo spremni da odgovorimo na to", izjavio je Štok.

Izvršni direktor Interpola za tehnologiju i inovacije rekao je da postoji problem sa definisanjem zločina u metaverzumu. Čak iako se počini delo koje jeste zločin, da li je reč o realnom zločinu?

“Na primer, zabeleženi su slučajevi seksualnog uznemiravanja. Ali ako se pogledaju definicije ovih zločina u fizičkom prostoru i takve se primene u metaverzumu, nailazimo na poteškoće.”

Nina Jane Patel, suosnivač i šef istraživačke organizacije metaverzuma Kabuni, kaže "Ono što je nelegalno i štetno u fizičkom svetu trebalo bi da bude nelegalno i u virtuelnom sinetičkom svetu."

Izvor: www.pcpress.rs

Možda te još zanima:

.

Završen 13. INmusic festival

Još jedno rasprodato izdanje INmusic festivala obeležili su odlični koncerti, dobra atmosfera i organizacija.

.

Velike zvezde na ovogodišnjem INmusic festivalu

Trinaesti festival INmusic biće održan od 25. do 27. juna na zagrebačkom jezeru Jarun. Prošlogodišnje izdanje festivala bilo je rasprodato,…

.

Interpol spreman za Kalemegdan

Jedan od najcenjenijih indi rok bendova današnjice, njujorški trio Interpol, održaće koncert u nedelju 13. avgusta u rovu ispod Vojnog…

.

Interpol 13. avgusta u Beogradu

Jedan od najcenjenijih alt-rok bendova današnjice, njujorški trio Interpol, održaće koncert u nedelju 13. avgusta, u rovu ispod Vojnog muzeja…

.

Zakerberg i meta drugovi

Mark Zakerberg odlučio je da rebrendira kompaniju Meta i sada svoje zaposlene naziva meta drugovima (metamates). On tvrdi da je…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo